La imatge d'uns musclos FOTO: Cedida

Gastronomia

Tasta la millor recepta de musclos amb vinagreta

Aquests mol·luscs són aptes per menjar durant totes les estacions de l'any

Ingredients:

1 kg de musclos

2 grans d’all

branques de julivert

1/2 pebrot vermell

1/2 pebrot verd

1/2 ceba tendra

1 tomàquet mitjà

oli d’oliva verge extra

sal i pebre negre mòlt

1 llimona

Racions: 2

Temps: 20 minuts

Dificultat: mitjana

Netegeu els musclos i poseu-los en una olla grossa amb l’all i el julivert, poseu l’olla al foc sense aigua i ben tapada. Els musclos s’obriran i deixaran anar força aigua. Sacsegeu una mica l’olla perquè tots es puguin obrir bé. Deixeu coure uns 5 minuts, deixeu-los refredar i poseu-los a la nevera amb l’aigua que han deixat anar. 

Netegeu els pebrots, la ceba i el tomàquet. Ho talleu tot ben petit. Ratlleu la llimona i feu-ne suc. Amaniu la verdura picada amb el suc de llimona, oli d’oliva verge extra, una mica de sal i pebre negre. Poseu els musclos en una safata, només amb la closca on hi ha el musclo, hi tireu per sobre la vinagreta d’hortalisses.