El conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet

Política

Damià Calvet s'ofereix per ser candidat de Junts per Catalunya a la Generalitat

Calvet va ser tinent d'alcaldia pel PDeCAT a Sant Cugat i actualment és conseller de Territori del govern de Quim Torra

El conseller de Territori i Sostenibilitat, el santcugatenc Damià Calvet, està "a disposició" de Junts per Catalunya per ser candidat en les pròximes eleccions catalanes, encara sense data.

Així ho va admetre durant el torn de preguntes al fòrum Barcelona Tribuna, des d'on va reconèixer que d'entre els noms possibles que sonen per a candidat a la presidència de la Generalitat, el seu "és un perfil que s'adequa".

Calvet apuntava que el candidat ha de ser "capaç de sumar sensibilitats" de tots els sectors i espais que conflueixen a Junts per Catalunya. A més, va dir, també ha de ser algú que sigui "capaç" de presidir la Generalitat i "gestionar el dia a dia i no renunciar a res". "Per compromís amb el país, el meu i altres noms estem a disposició del que pugui resultar de la reordenació de JxCat i amb el lideratge del president Puigdemont", va concloure.

El santcugatenc Damià Calvet va ser tinent d'alcaldia a l'Ajuntament de Sant Cugat entre el 2015 i el 2018, abans de fer el salt al govern de la Generalitat. Entre altres, també havia estat director de l'Institut Català del Sòl.