Calvet s'acomiada de Sant Cugat i se'n va al Govern per "fer República"

Aquest divendres 1 de juny s'ha celebrat un ple extraordinari per acomaidar Calvet

Damià Calvet ja no és regidor de l'Ajuntament de Sant Cugat. El fins ara tinent d'alcalde d'Urbanisme, Economia i Hisenda, i director de l'Incasòl, serà nomenat conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, aquest dissabte 2 de juny. D'aquesta manera aquest divendres s'ah celebrat un ple extraordinari per fer efectiva la renúncia de Calvet com a regidor i aprovar els nous canvis en el cartipàs municipal. Amb aquests canvis, Carles Brugarolas, que ara no tenia cartera, tornarà a assumir la responsabilitat d'Economia i Hisenda i el regidor de Medi Ambient i Participació, Joan Puigdomènech, assumirà Territori i passarà a ser tinent d'alcalde.

D'aquesta manera, Calvet ha fet un discurs decomiat posant èmfasi de la manera que encara aquest anova etapa. "Assumeixo una responsabilitat nova, obro una nova etapa, ho faig amb responsabilitat i compromís amb el servei públic i el país", el fins ara tinent d'alcalde ho ha dit recordant al conseller cessat pel 155 Josep Rull. "És un moment emocionant, de responsabilitat, amb un departament que conec des de fa anys. Intentarem tirar endavant una agenda amb valors republicans i que ens porti cap a la república, també intentarem revertir els efectes negatius del 155", ha afegit Calvet.

El que serà nomenat aquest dissabte conseller també ha destacat la feina feta durant aquest mandat en matèria d'Urbanisme i ha destacat la lluita per preservar Collserola o el pla estratègic de l'habitatge, entre altres, a més de lloar els seus companys de l'equip de govern.

L’alcaldessa ha agraït “la dedicació i la constància” de Damià Calvet a l’Ajuntament, del qual ha dit que “amb tres anys ha deixat petjada a Sant Cugat”. També s’ha mostrat molt orgullosa que el president Torra “compti amb un tinent d’alcalde de Sant Cugat per fer de conseller”. Conesa s'ha emocionat en el ple quan ha acomiadat a Calvet 

L'oposició

L'oposició en bloc ha desitjat bona sort a Calvet en la seva nova etapa.

D'aquesta manera, Núria Gibert de la CUP-PC ha donat les gràcies a Calvet per assumir el repte, recordant que assumint el càrrec es pot arribar a enfrontar a la repressió de l'estat. "Sigui lleial al moviment social i recordi l’1 d’octubre", li ha recordat. 


De la seva banda, Aldo Ciprian, portaveu e Ciutadans, ha criticat el nou canvi de cartipàs. "A mi em preocupa com es queda Sant CugatS. Són dues àrees molt importants. S'estan fent pegats", ha dit. 

En la mateixa línia que la CUP, Mireia Ingla d'ERC-MES. "Per nosaltres és fonamental que governi el poble, demà posem punt final al 155, avui hem enviat Rajoy a casa seva, i Millo a l'atur, a partir d'avui no podran posar les seves mans damunt les nostres institucions democràtiques. Continuarem treballant per l'objectiu de la República i li fem aquest encàrrec".

De la seva banda Ramon Gutiérrez, d'ICV-EUiA, també ha criticat el nou canvi de cartipàs i ha posat de manifest la "descompensació de les comissions informatives" que porta a terme el govern amb els partits de l'oposició.

El PP de la seva banda ha demanat a Calvet que complexi la legalitat i ha destacat que tindrà una cartera amb importància. 

De la seva banda el regidor no adscrit, Dmitri de Franc, també ha criticat el canvi de cartipàs. 

El PSC no ha assistit al ple, però Calvet ha subratllat que el regidor Pere Soler li ha fet arribar les seves felicitacions pel nou càrrec. 

 
Comentaris

Destaquem