El Senat no aprova la proposta d'acabar amb les pràctiques militars a Collserola

ERC volia que l'exèrcit hagués de demanar permís als municipis per fer pràctiques militars

El Senat ha rebutjat, aquest dijous 26 de gener, la proposta d'ERC per posar fi a les pràctiques militars a Collserola. Una proposta que s'ha debatut durant la Comissió de Defensa del Senat i que no ha comptat amb el suport ni del PP, del PSOE i Ciutadans. 

El senador santcugatenc, Bernat Picornell, que va presentar aquesta moció a Sant Cugat, ha destacat que sovint "els municipis no tenen coneixement de quan l'exèrcit fa les pràctiques, fet que haurien de saber per determinar si és adient o no que es facin".

Picornell ha afegit que Collserola és "un espai d'oci per a centenars de milers de persones que surten a passejar, practicar esport, fer excursions...i per tant no és un lloc indicat per fer maniobres".

D'altra banda, el senador santcugatenc ha recordat que les pràctiques militars ja han estat rebutjades per diversos ajuntaments, la Diputació de Barcelona o el Consorci del Parc de Collserola.  

Sant Cugat es va declarar, en el ple municipal del 24 d'octubre, municipi lliure d'entrenaments militars i Ciutat de Cultura de Pau, després de la moció presentada per ERC-MES. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem