Sant Cugat es declara municipi lliure d'entrenaments militars

Amb aquesta moció, presentada per ERC-MES Sant Cugat també s'ha declarat municipi de Cultura de Pau

Sant Cugat s'ha declarat, en el ple municipal d'aquest dilluns 24 d'octubre, ciutat de Cultura de Pau i lliure de pràctiques militars al Parc Natural de Collserola.

Mireu les millors imatges del ple municipal.

Amb aquesta moció, presentada per ERC-MES, també es pretén donar suport al Consorci del Parc Natural de Collserola en totes les actuacions que emprengui per no permetre més pràctiques militars en el seu entorn i insti al Congrés i al Senat a fer les modificacions necessàries per aconseguir-ho.

En aquest cas el regidor d'ERC-MES Èric Gómez,  ha destacat que "no volem militars a Collserola ni enlloc. Volem que Sant Cugat es comprometi amb la cultura de la pau, el compromís del govern municipal de fomentar la cultura de la pau".

La moció ha comptat amb el suport de gairebé tots els grups municipals. En aquest cas, Dimitri Defranc, regidor no adscrit, ha aprofitat el seu torn per "fer una crida contra el militarisme global".

El regidor del PSC, Pere Soler, ha reiterat el suport que ja van donar en l'anterior mandat, quan es va tractar aquest mateix tema en un ple municipal. Soler considera que "les pràctiques militars es poden fer allà on l'exèrcit té propietat. Als Monesgros, Extremaduro o Galícia, per exemple".

Per la seva banda, el regidor d'ICV-EUiA Ramon Gutíerrez ha volgut destacar que "no volem trobar a gent armada al bosc, quan anem a fer esport o passejar el gos". La CUP-PC, han reiterat el suport, que ja van donar en la moció que van presentar ells mateixos al 2011.

Finalment, el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomenech, ha afirmat que "és evident que l'ús que fan els militars no té cap sentit en un parc com el de Collserola, en el qual es fa activitat esportiva, mediambiental... Si el volen utilitzar per anar a fer estiraments, que es posin a la cua, com qualsevol altra entitat que vol fer ús del parc":


Qui no ha votat a favor de la moció han estat el PP i Ciutadans. Si el regidor del PP, Álvaro Benejam considera que "Collserola és suficientment gran com per acollir aquestes activitats i d'altres sense que molesti a ningú", el regidor de Ciutadans Aldo Cirpián ha apuntat que "el que fa l'exèrcit a Collserola, són llargues passejades per la serra".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem