Junts per Sant Cugat ha seguit la nit electoral de manera telemàtica

Política

Junts per Catalunya guanya a Sant Cugat les eleccions de la pandèmia

Junts per Catalunya ha guanyat les eleccions catalanes per davant d'ERC i PSC; VOX irromp com a quarta força i Ciutadans es desploma

Junts per Catalunya ha estat el partit més votat a Sant Cugat, en les eleccions del Parlament de Catalunya d'aquest 14 de febrer, amb un 24% dels vots. Uns comicis marcats per la pandèmia del coronavirus, les mascaretes i els EPI, però que s'han desenvolupat amb total normalitat. S'han registrat algunes cues i, en la franja reservada per les persones contagiades, molt poca afluència.

La victòria de JuntsxCAT, la irrupció de VOX com a quarta força, la davallada de Ciutadans i el creixement del PSC són els grans titulars de la jornada a Sant Cugat. Tres santcugatencs han obtingut cadira com a diputats (Jordi Puigneró i Damià Calvet amb Junts i Ignacio Garriga amb VOX).

Tot i la normalitat de la jornada, la participació ha patit una forta davallada respecte les últimes eleccions catalanes i s'ha situat al voltant del 67%, vint punts menys que el 2017. Tot i això, és una xifra superior a la mitjana catalana.

Els resultats

Junts per Catalunya ha guanyat amb un 24% dels vots i 10.242 vots. A continuació, s'han situat ERC (17,8% i 7.528 vots), PSC (17,1% i 7.312vots), VOX (7,5% i 3.119 vots), CUP (6,7% i 2.836 vots), En Comú (6,5% i 2.759 vots), Ciutadans (6,4% i 2.668 vots), PDeCAT (5,8% i 2.412 vots) i PP (5,5% i 2.286 vots).

Creixement de socialistes i caiguda de Ciutadans

En comparació a les eleccions de 2017, PSC és el partit que més creix i passa d'un 10,9% a un 17,1% de percentatge de vot. Augmenten en menor mesura el Partit Popular i la CUP.

En canvi, Ciutadans es desploma: el 2017 va ser segona força i va rebre el 22% dels vots dels santcugatencs, mentre que aquest diumenge ha estat el setè amb un 6,4%. Junts per Catalunya i Esquerra Republicana també han perdut suport. En Comú Podem es manté pràcticament igual.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.