La pnacarta havia de substituïr la des presos polítics. FOTO: Arxiu

Política

ERC i la CUP, en desacord amb la proposta de pancarta de l'ANC que Junts veia "bé"

L'ANC assegura que el motiu de la negativa va ser que la proposta de pancarta per penjar a l'Ajuntament inclogués la paraula independència, mentre que ERC i CUP ho desmenteixen: "No és cert"

Fa uns dies l'ANC de Sant Cugat va proposar als partits sobiranistes, a l'alcaldessa, Mireia Ingla, en particular, i a diferents entitats del municipi, substituir la pancarta dels presos polítics -que l'Ajuntament va retirar per requeriment judicial- per una amb el lema: "Prou repressió, independència és llibertat".

Més info: L'ANC proposa a l'alcaldessa col·locar una pancarta pro independència a l'Ajuntament

El dilluns 12 de juliol les entitats i els partits sobiranistes van reunir-se per decidir quina pancarta es penjarà al consistori, i d'entrada es va descartar la proposta de l'ANC. Segons assegura l'entitat al TOT Sant Cugat, Esquerra i la CUP no la van veure bé: "A la pancarta sortia la paraula independència i no els va agradar", explica Artur Royo, membre de la secció local de l'ANC que s'ha encarregat de la qüestió de la pancarta. 

ERC i la CUP desmenteixen a l'ANC

De totes maneres, ERC i la CUP desmenteixen que el desacord amb la proposta de pancarta es degui al fet que inclogui la paraula independència: "Això no és cert", diu Oriol Cisteró, president de la secció local d'ERC, que va preferir no fer declaracions, almenys fins que no hi hagi novetats respecte a la pancarta que substituirà la dels presos, tot i que sentencia que la idea dels republicans és "buscar un consens independentista sobre el tema de la pancarta"

En aquesta mateixa línia, la CUP explica que la negativa a la proposta de l'ANC respon al fet que no genera consens. "No és que no ens sembli bé la pancarta, sinó que és una proposta que no genera consens entre totes les entitats independentistes que estaven a la reunió", explica Pau Sánchez, de la CUP. De fet, el mateix Sánchez assenyala que de la reunió va sorgir un altre consens: "L'alcaldessa farà una proposta, i aquesta passarà per ple".

La CUP nega categòricament que la negativa a la proposta de l'ANC tingui a veure amb el fet que el PSC formi part del Govern municipal tripartit.

Junts veia "bé" la proposta

Un dels altres actors de la reunió en la qual es va debatre la proposta de pancarta va ser Junts per Sant Cugat. "Junts veia la proposta de pancarta perfecta", explica Xavier Palet, representant de la formació en les reunions referents a la pancarta. Palet, que també forma part de l'ANC, explica que l'entitat va fer una proposta, l'Ajuntament va convocar els partits i a les entitats independentistes, i "l'alcaldessa va dir que no s'acceptava i que es busqués una proposta que generés més consens".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.