Primàries Sant Cugat comença a caminar amb més de 750 inscrits

La secció local de Primàries Catalunya afirma comptar amb el suport de Demòcrates, però no amb el de l'ANC

Primàries Sant Cugat ha presentat el seu calendari d'activitats a Sant Cugat del Vallès amb l'objectiu de sumar forces de cara a les eleccions que se celebraran el 23 de febrer per escollir una candidatura independentista transversal i unitària per a l'Ajuntament de la ciutat, seguint el model de Primàries Catalunya.

Un procés d'eleccions primàries que, com ha afirmat Albert Latorre, impulsor del procés Primàries Sant Cugat, compta amb el suport de Demòcrates Sant Cugat, tot i que el partit no ha confirmat aquest posicionament. Latorre ha afirmat que "Demòcrates de Catalunya avala i participa del procés de Primàries, i no participa de cap altra candidatura transversal, atès que la iniciativa que va impulsar l'ANC només va trobar el suport del PDeCAT", ha destacat Latorre, afegint que "no participarem d'una candidatura que utilitza la transversalitat per representar un únic partit independentista". Des de Demòcrates, l'actual candidat de la formació, Lluís Fernández, ha apuntat que "Demòcrates Sant Cugat ni ha decidit anar amb Primàries, ni no fer-ho". En aquest sentit, ha recordat que en la darrerea assemblea del partit es va plantejar "la possibilitat d'anar amb Primàries, de formar part de la plataforma de l'ANC, o d'anar a les eleccions en solitari", però la decisió encara no ha estat presa. Fernández ha recordat que "la setmana vinent es farà una assemblea on es decidirà com concurrim a les pròximes municipals".

El que no compta és amb el suport de l'ANC que, com ja va anunciar, no dona suport en el cas del municipi en considera que "no té sentit impulsar aquest projecte al municipi perquè Sant Cugat ja té un govern sobiranista i, a més, hi ha 3 forces independentistes al consistori i crear-ne una altra diversificaria el vot".

Per donar a conèixer tot el procés, del qual ja s'han inscrit 750 persones entre Sant Cugat i Valldoreix i al qual s'aspira a arribar als 2.000, el dijous, dia 24 de gener, es farà una assemblea d'electors a la Casa de Cultura a les 20.30 hores on, a més, s'aprovarà el reglament i s'escollirà el Comitè Electoral, tal com ha explicat Marga Codina, responsable de Comunicació del Comitè Local. Ja dissabte, dia 26, es farà l'acte central de la campanya al Casal de Mira-sol a les 12 hores. Un acte que comptarà amb la participació de Jordi Graupera i Toni Castellà, i que servirà per presentar les candidatures existents fins al moment.

Unes candidatures que, com ha confirmat Jordi Manchón, Portaveu Primàries Catalunya de Sant Cugat, "a hores d'ara són 4, i avui mateix podria ser una cinquena", tot i que encara no volen facilitar cap nom "per evitar que hi hagi avantatges", a més del fet que encara no estan validades, en tant que el reglament no s'aprovarà fins dijous.

Unes candidatures que es poden presentar fins al 8 de febrer, i que es votaran el dia 23, tal com s'estableix en el procés de primàries arreu del territori. Per poder participar de les eleccions primàries, d'on sorgirà la llista que anirà a eleccions municipals, cal estar inscrit, i validar la inscripció si es vol votar telemàticament. Amb aquest objectiu s'ha habilitat una taula al Casal Torreblanca, tots els dijous, de 19 a 21 hores.

A partir dels resultats del 23 de febrer, s'elaborarà la llista que anirà a les eleccions municipals. Una llista, ha detallat Manchón, que "estarà encapçalada per la candidatura guanyadora i s'anirà configurant durant la campanya electoral, mantenint criteri de paritat". Pel que fa al programa electoral, aquest "el faran a partir del 23 de febrer tots els electors que hagin participat del procés". "Els candidats escollits no es deuran a les exigències de cap partit, sinó a les exigències de la ciutadania", ha concretat Latorre.

Per agilitzar el procés, s'habilitarà una pàgina web, a més de fer diferents accions encaminades a fomentar la participació ciutadana, encara per concretar.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem