L'ANC de Sant Cugat no donarà suport a 'Primàries per Catalunya' i vol una llista unitària

La secció local de l'ANC va decidir en assemblea descartar formar part o donar suport al projecte de 'Primàries per Catalunya' i aposta per una "llista unitària" de cara a les municipals

La secció local de l'ANC de Sant Cugat no donarà suport al projecte de 'Primàries per Catalunya', una iniciativa impulsada per l'entitat a escala nacional, que té per objectiu afavorir llistes independentistes en municipis de més de 25.000, però en especial rellevància en aquells on no hi ha forces sobiranistes al govern. En aquest sentit, des de l'ANC de Sant Cugat assenyalen que "no té sentit impulsar aquest projecte al municipi perquè Sant Cugat ja té un govern sobiranista i, a més, hi ha 3 forces independentistes al consistori i crear-ne una altra diversificaria el vot". L'assemblea de l'entitat, que es va celebrar el dimarts 30 d'octubre, va decidir no donar suport a aquest projecte amb 51 vots contraris, 3 abstencions i 2 favorables.

En aquest sentit, han volgut deixar clar que, en cas que aparegui una plataforma similar o hi hagi un procés de primàries dins d'aquest projecte, "l'ANC ni hi donarà suport ni en formarà part".

D'altra banda, des de l'ANC de Sant Cugat apunten que seguiran treballant per aconseguir una "llista unitària, transversal i independentista" de cara a les pròximes eleccions municipals. De totes maneres, des de l'entitat asseguren que no serà fàcil perquè, ara per ara, hi ha un partit que està disposat a formar-ne part, dos que de moment no i un quart que podria estar disposat a parlar-ne. "Volem buscar la unitat independentista per damunt de tot", expliquen des de l'entitat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem