Sant Cugat celebra els 40 anys d'ajuntaments democràtics

El Ple municipal ha fet lectura d'una Declaració de la junta de Portaveus i s'ha emplaçat a fer un acte obert a la ciutadania

El Ple municipal de Sant Cugat del Vallès ha celebrat aquest dilluns, 15 d'abril, els 40 anys d'ajuntaments democràtics. D'aquesta manera, s'ha fet lectura de la declaració de la Junta de Portaveus en relació a aquesta efemèride, i s'han emplaçat a celebrar un acte públic de commemoració un cop hagin passat les eleccions municipals.

Una declaració en la qual es recordava com el 3 d'abril de 1979 es van celebrar les primeres eleccions municipals democràtiques a Catalunya després de la dictadura, i el dia 19 del mateix mes, es constituïen els primers ajuntaments després del franquisme.

"Les diferents forces polítiques representades en aquest consistori volem commemorar i celebrar aquesta fita històrica de construcció municipal i nacional on els ajuntaments han estat un baluard infranquejable de la democràcia en el nostre país", han reivindicat, recordant que "els consistoris durant aquests 40 anys han treballat amb la ferma voluntat de servir als veïns i veïnes, des de la proximitat i oferint serveis propers amb vocació de resoldre les seves necessitats".

"Des de la Junta de portaveus celebrem aquesta fita i ens emplacem a organitzar, després de les eleccions municipals, un acte obert a la ciutadania que tingui per objectiu celebrar els 40 anys d'ajuntaments democràtics fent valdre la importància del municipalisme", han anunciat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem