Les escoles de música i la Festa Major Alternativa, a l'audiència pública del Ple

També s'han tractat altres qüestions, com el ball del Centenari a la Floresta

El torn de participació ciutadana del ple municipal del mes d'abril a Sant Cugat del Vallès ha abordat diferents qüestions com ara la viabilitat de les escoles de música privades, la ubicació de la Festa Major Alternativa, o la celebració del Ball del Centenari a La Floresta. D'aquesta manera, diferents veïns i veïnes de la ciutat han participat de l'audiència pública durant el ple municipal d'aquest dilluns, 15 d'abril.

Durant la celebració de l'audiència, representants de l'Escola Fusió i Aula de So de Sant Cugat han exposat la problemàtica dels centres d'ensenyament musical privat de la ciutat davant el que han qualificat de "competència deslleial" de l'Escola Municipal de Música, fent referència al greuge comparatiu que suposa que se li atorguin el servei de música a les escoles de primària, la publicitat institucional o el cost per als centres privats a l'hora de fer un acte al Teatre-Auditori.

És per això que han plantejat a les diferents formacions polítiques adquirir una sèrie de compromisos de cara al pròxim mandat. Aquests han estat el d'atorgar un "ajut financer real que permeti fer sostenibles els projectes", així com "una informació pública i transparent del cost que suposa l'escola pública", proposant un model d'ensenyament concertat i una comunicació unitària de les activitats dels diferents centres. També demanen participar de la música a les escoles, i que estiguin exempts de pagar el lloguer del Teatre-Auditori almenys un cop a l'any.

La regidora d'Ensenyament, Esther Salat, ha subratllat que "no és competència deslleial", subratllant que "som sensibles a les necessitats", recordant les subvencions atorgades els últims anys per fer front a les problemàtiques. D'aquesta manera, s'ha compromès a seguir treballant conjuntament.

Pel que fa a la Festa Major Alternativa, diferents representants del col·lectiu que l'organitza han demanat a l'Ajuntament que els comuniquin quina ubicació tindran per Festa Major. "Som conscients que fem nosa, i que per això ens aneu reubicant. Comença a ser evident que el problema és ser qui som, i el nostre projecte polític. El que representem us molesta", han lamentat.

Els ha respost la regidora de Cultura, Silvia Solanellas, apuntant que "no hi ha voluntat de no donar resposta, sinó que s'està treballant de manera transversal", qui ha explicat que s'estan considerant diferents espais, apuntant que "no és un tema fàcil".

De seguretat n'ha parlat la Sra. Palacios, qui ha denunciat públicament que ha rebut tres atacs a casa seva en un mes. Atacs com el buidatge d'un extintor davant la seva porta, tallar-li l'aigua, o posar-li silicona a la bústia. "M'estan boicotejant a la porta de casa meva", ha lamentat, agraint la feina feta pels cossos de seguretat. La tinent d'alcalde Cristina Paraira s'ha compromès a mirar la manera de què pugui estar més tranquil·la.

Mari Àngels Quadras ha convidat tots els assistents a gaudir del Ball del Centenari a la Floresta el pròxim 27 d'abril, mentre que Josep Arcas ha demanat a la Cup pel seu model de polítiques d'habitatge, així com si faran una "campanya neta amb totes les formacions polítiques".

Per la seva banda, Iolanda ha lamentat la presència de llaços grocs i cartells "partidistes" a l'Ajuntament, així com la política que se segueix per atorgar pisos de protecció oficial a la ciutat, i el Sr. Ruiz ha demanat a les diferents formacions polítiques que es comprometin amb els pensionistes.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem