La seguretat i l'escolarització centren el torn de participació ciutadana del ple

Veïns i veïnes de Sant Cugat han mostrat la seva preocupació durant la sessió plenària

La preocupació per la seguretat i els problemes d'escolarització al centre de Sant Cugat del Vallès han centrat el torn de participació ciutadana del ple municipal corresponent al mes de juny, celebrat aquest dilluns, dia 18.

Alfredo Cernuda ha portat fins al ple la preocupació pels robatoris a la zona de La Serreta. En aquest sentit, ha recordat que fa un any i mig es van recollir 400 signatures reclamant més seguretat al barri "per la quantitat de robatoris que patim". "Exigim al govern municipal, que és qui ha de vetllar per la nostra seguretat, que prengui mesures", ha reclamat, proposant que si no hi ha efectius, es contracti seguretat privada.

Cristina Paraira, tinenta d'alcalde de presidència, entorn urbà, mobilitat i seguretat ciutadana, ha reconegut que "es troben amb una sensació d'inseguretat i por que és horrible", apuntant que des del mes de març fins ara ha hagut 7 denúncies a la zona, destacant que s'està treballant per revertir la situació, "com s'ha fet en altres zones del municipi". En aquest sentit, ha apuntat que s'està reclamant a la Generalitat l'increment de presència de Mossos d'Esquadra a la ciutat, remarcant que s'està treballant en la línia d'augmentar la seguretat.

Carles durant la seva intervenció. FOTO: Artur Ribera

L'escolarització infantil també ha estat present al ple municipal. Rosa Carles, en representació dels pares que no han pogut escolaritzar els seus fills a P3 al centre de la ciutat, ha plantejat la problemàtica. "Una cinquantena de famílies no hem tingut l'opció, i hem d'escolaritzar els fills a la perifèria, el que suposa un problema per a la conciliació familiar, a més d'un augment de la despesa familiar en desplaçaments, la pèrdua d'arrelament al barri dels fills, entre altres", ha lamentat. En aquest sentit, ha apuntat que es tracta d'una situació que "s'hagués pogut preveure", demanant que es doni una solució a les famílies afectades.

Esther Salat, regidora d'educació, ha recordat que la competència és del Departament d'Ensenyament de la Generalitat, i que l'Ajuntament "ha fet la feina disposant dels espais per fer possible una nova escola al centre". "Tenim mancança de places al centre, i hauria passat el mateix si la 12 escola s'hagués posat al centre", apuntant que s'instarà Ensenyament per fer-ho possible.

Altres intervencions

Cernuda durant la seva intervenció. FOTO: Artur Ribera

Durant el torn de participació ciutadana hi ha hagut altres peticions de la ciutadania. M.A. Palacios ha tornat a demanar l'ordenança de terrasses, o que es faciliti l'actual als veïns que ho demanen, així com ha lamentat que el programa de Festa Major no inclogui l'hora de finalització dels concerts. Igualment, ha traslladat les queixes d'uns veïns "amb problemes greus de salut per la presència de contenidors davant casa seva", i les queixes per les contínues propostes festives al Parc de Ramon Barnils.

Cristina Paraira ha respost a les diferents peticions. Pel tema terrasses, ha admès que va lent el procés, però s'ha compromès a fer arribar l'actual, i pel tema festa Major ha recordat que aquells dies s'aixeca la limitació horària. Per tema contenidors, ha apuntat que són necessaris, i per les Festes al Parc de Ramon Barnils, que ja es mira de crear la menor problemàtica, que estarà el part resolta "quan estigui la sala polivalent a l'actual Cinesa".

La Plataforma de Pensionistes ha agraït el suport municipal, demanant que "es comenci a treballar com abans millor" en relació a la moció aprovada en aquest mateix ple de crear una oficina destinada a aquest fi.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem