5 mocions aprovades, 3 per unanimitat i 3 rebutjades al ple municipal

La sessió plenària, celebrada aquest 18 de juny, ha tingut una durada de poc més de 6 hores

El ple municipal de Sant Cugat de Vallès celebrat aquest dilluns, 18 de juny, ha finalitzat després de poc més de 6 hores amb 5 mocions aprovades, 3 més per unanimitat esdevenint institucions, I 3 mocions rebutjades.

Per unanimitat s'ha acordat augmentar el reciclatge de l'oli usat domèstic, a proposta d'ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates, CUP-PC, ICV-EUiA, i PSC. També la creació d'una Oficina d'atenció i informació al pensionista, a proposta de la CUP-PC, PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, ICV-EUiA i PSC. Finalment, també ha esdevingut institucional la moció del grup municipal del PSC-CP per la constitució i regulació d'una Comissió de Nomenclàtor.

Pel que fa a les 5 mocions aprovades, la primera ha estat la creació d'un nou premi literari a Sant Cugat, a proposta de la CUP-PC, amb el suport PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES i ICV-EUiA. Una moció aprovada amb els vots de tots els grups municipals, excepte Cs que s'ha abstingut i el regidor no adscrit Dimitri Defranc, que hi ha votat en contra.

També s'ha aprovat la moció conjunta dels grups municipals d'ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates i PSC per a la creació i constitució del Consell Econòmic i Social de Sant Cugat. S'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte la CUP i ICV-EA.

Xavier Cortés prenent càrrec de regidor. FOTO: Artur Ribera

La moció conjunta dels grups municipals del PDeCAT-Demòcrates i ERC-MES per tornar a reclamar la llibertat dels presos polítics s'ha aprovat amb els vots a favor de PDeCAT-Demòcrates, ERC-MES, CUP i ICV-EA; i el vot en contra de C's, PP i PSC. I la moció conjunta dels grups municipals d'ICV-EUiA i CUP-PC per crear un programa de locals i oficines de protecció oficial s'ha aprovat amb els vots a favor de tots els grups municipals, excepte el PDeCAT i el PP, que hi han votat en contra.

Finalment, la moció conjunta dels grups municipals del PP i PSC sobre diferents aspectes que afecten la Policia Local de Sant Cugat ha estat aprovada amb els vots de tots els grups municipals excepte la CUP, ERC i ICV-EA, que s'han abstingut.

Pel que fa a les mocions rebutjades, no ha prosperat la moció conjunta dels grups municipals del PP i Cs de rebuig a diferents missatges i articles del President de la Generalitat, així com la moció del grup municipal de Cs demanant l'eliminació de la zona blava de nova creació, I la moció, també de Cs demanant la millora en el manteniment dels escocells i zones susceptibles de patir incendis forestals.

Altres qüestions

Moment del torn de participació ciutadana al ple. FOTO: Artur Ribera

Durant el ple municipal del mes de juny ha pres possessió del càrrec de regidor no adscrit Xavier Cortés, I s'ha aprovat el Reglament de funcionament de les instal·lacions esportives municipals. Igualment, s'ha aprovat la modificació urbanística entorn de l'EMD de Valldoreix.

Pel que fa al torn de participació ciutadana, aquest ha estat protagonitzat per la seguretat i l'escolarització dels infants al centre de la ciutat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem