manifestacio llibertat jordis presos politics sant cugat

Política

Una trentena de santcugatencs reivindiquen la llibertat dels Jordis

Com cada dia 16 de cada mes s'ha convocat una manifestació per reclamar la llibertat dels presos polítics a Sant Cugat

Una trentena de persones s'han sumat a la concentració de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Assemblea de servidors públics per a la defensa de les Institucions Catalanes per reivindicar la llibertat dels Jordis i la resta de presos i exiliats polítics. L'acte ha tingut lloc a les portes de l'ajuntament de Sant Cugat aquest divendres, 16 d'agost.

L'Assemblea de servidors públics per a la defensa de les Institucions Catalanes de l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha concentrat cada dia 16 de cada mes des de l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, l'octubre de 2017. En aquesta ocasió han recordat que fa 22 mesos que estan en presó preventiva i que fa més d'una setantena de divendres que es manifesten.

Les entitats participants han fet una crida a la unitat per avançar en la independència i en la necessària col·laboració i implicació de la ciutadania. A més, han mostrat el seu rebuig a l'aplicació de l'article 155 i s'han posicionat com a defensors de les institucions catalanes. L'acte també ha tingut una vessant musical, amb el cant de 'Bella Ciao'.