El Parc de Collserola avisa de l'augment de l'eruga peluda del suro

El Parc Natural de Collserola ha alertat de l'augment de la presència de l'eruga peluda del suro als boscos de la serralada. Les condicions meteorològiques han propiciat l'augment d'aquesta espècie d'eruga, que tot i les similituds amb la processionària, no és urticant i no genera cap perill per a les persones i animals de companyia.

El seu nom científic és Lymantria dispar i és una espècie pròpia dels alzinars mediterranis. En les últimes setmanes, el Parc de Collserola ha rebut nombrosos avisos de visitants per la presència d'aquesta eruga, ja que desconeixien si era una espècie perillosa per persones i animals. És per això que han volgut tranquilitzar a través de les xarxes socials i avisar que no produeix cap efecte nociu.

"Com que es tracta d’una espècie natural del Mediterrani, és d’esperar que, si el bosc es troba en un 'bon estat de salut', els paràsits i depredadors naturals siguin capaços de controlar la seva població", afegeix el Parc Natural de Collserola. A diferència de l'eruga peluda del suro, la processionària sí que produeix urticària i pot ser perillosa, especialment per animals de companyia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem