Actuació al Parc de Collserola contra l'eruga processionària

Les erugues processionàries són especialment perilloses per animals com gossos

Collserola actuarà contra l'eruga processionària amb l'objectiu de reduir el nombre d'exemplars dins del Parc Natural. Entre el 13 i el 17 de novembre, tècnics de Collserola actuaran a diferents pinedes del Parc Natural mitjançant l'ús d'insecticida. Aquesta eruga, també coneguda com processionària del pi, és una de les plagues principals pels pins. Els  pèls són el seu mecanisme de defensa i és especialment perillosa per animals com gossos, tot i que també pot afectar humans.

L’objectiu del tractament és actuar sobre les bosses d’erugues de processionària (Thaumetopoea pityocampa) als llocs on s’ha detectat una incidència més important d’aquesta plaga forestal. Principalment a les pinedes del vessant barceloní, del Llobregat i del Besós a més d’algunes àrees de lleure i miradors del parc.

L'actuació es farà mitjançant un tractor equipat amb un canó atomitzador amb un producte insecticida, Fastac, inclòs a la Llista Única Europea de Productes Fitosanitaris. La matèria activa d’aquest producte és l’Alfa Cipermetrin, amb una categoria ecotoxicològica de nivell A.

La gestió de la població d’aquesta plaga forestal també inclou un seguiment de les poblacions. L’estudi es realitza des de l’any 1998 durant els mesos de juny a l’octubre. Consisteix en la instal·lació de caixes trampa amb feromones per tal de capturar i fer una estimació de les poblacions de les papallones de la processionària del pi. Hi ha establertes 8 àrees, amb 61 caixes trampa en total.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem