L'Ajuntament traurà els arbres de la rambla del Celler i en plantarà 83

Aquesta actuació tindrà un cost de 200.000 euros i es durà a terme en dues fases

L'Ajuntament de Sant Cugat plantarà 83 nous arbres a la rambla del Celler a partir d'aquest dilluns, 20 de febrer. Aquesta actuació està dins del Pla Director del Verd Urbà, presentat aquest dijous, 16 de febrer, que es comprendrà entre els anys 2017 i 2033 i que porta com a objectiu millorar les zones verdes de la ciutat.

El Pla Director del Verd Urbà començarà la seva primera fase amb el canvi d'arbrat en el tram des de la rotonda de la rambla del Celler fins al carrer Montserrat. Primerament es retiraran 35 pollancres i es netejaran 47 soques de pollancres ja tallats. Un cop realitzada aquesta acció, entre el 6 i 10 de març es farà la plantació dels 83 nous arbres que seran, majoritàriament, til·lers i algunes koelreutèries.

La segona fase del Pla arribarà a la tardor d'enguany i es plantaran els arbres que faltin des del carrer Montserrat fins al final de la rambla del Celler.

Til·lers per pollancres

L'Ajuntament de Sant Cugat ha decidit plantar til·lers perquè tenen una vida d'entre 200 i 300 anys, mentre que els pollancres, que es van plantar a la rambla del Celler el 1995, tenen una vida d'entre 15 i 20 anys i actualment estan envellits i al límit del seu desenvolupament vital. 

Potenciar la qualitat ambiental

Imatge actual dels pollancres de la rambla del Celler FOTO: Localpres

Cristina Paraira, tinent d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, ha afirmat que "hem de tenir en compte que per nosaltres els arbres són un valor molt important de la nostra ciutat i qualsevol actuació que es fa, es fa d'una manera la més respectuosa possible intentant sempre preservar aquest arbrat".

A més, la tinent d'alcalde, ha assenyalat que "és la restauració paisatgística de la rambla del Celler i no és una actuació que ara es faci perquè si, sinó que s'ha fet una anàlisi de l'estat dels arbres de la rambla del Celler i hi ha molts que estan malalts i ja estan arribant al final de la seva vida útil" i és per això que "és el moment d'actuar en aquesta rambla", ja que "és una actuació beneficiosa i necessària".

Daltre banda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha afirmat que "estem en nous episodis climatològics i hem d'estar pendents de la salut de l'arbrat que tenim a la ciutat" per tant "intentem que aquests arbres tinguin una qualitat preservant i garantint la seguretat de les persones".  

L'alcaldessa creu absolutament imprescindible "abordar aquesta substitució dels pollancres de la rambla del Celler, ja que ja han fet el seu curs de vida i en aquest moment presenten una manca de qualitat del mateix arbrat i no podem esperar a tindre un ensurt més gran".

A més Conesa ha destacat que "nosaltres com a ciutat, hem estat capdavanters en aplicar un urbanisme verd i això ho volem destacar i ho volem reivindicar. Som la ciutat de l'àrea metropolitana que més verd urbà garanteix als seus ciutadans".

També ha assenyalat que "amb aquest arbrat viari no malgastarem aigua sinó que farem una racionalització de l'aigua, i per tant, dels consums" i a la vegada "això també ho farem amb l'arbustiva adequada i mediterrània".

L'alcaldessa ha finalitzat explicant que aquesta actuació és molt important i per això "demanem la col·laboració de tota la ciutadania perquè entenguin que el que fem és millorar la qualitat de vida dels ciutadans i ciutadanes".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem