Sant Cugat se suma al projecte de les Viles Florides de Catalunya

Els 115 municipis catalans que formen part d'aquest club destaquen per l'actuació en matèria d'enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida

Sant Cugat s'ha adherit al projecte de les Viles Florides de Catalunya, iniciativa de la Confederació d'Horticultura Ornamental de Catalunya que promou la transformació de racons, pobles i ciutats de Catalunya a través de la planta amb flor. 

Fins a 115 municipis catalans formen part del projecte de Vila Florida. Municipis que destaquen per la seva actuació en matèria d'enjardinament, paisatge urbà i millora de la qualitat de vida dels seus habitants. En aquest cas, per adherir-se al projecte, Sant Cugat ha realitzat intervencions en una desena de rotondes, places i jardins. En aquestes plantacions, tal com preveu el Pla Director del Verd Urbà, ha potenciat l'ús de vegetació arbustiva amb flor que té un cicle vital de més d'un any, evitant així les plantes amb flor d'una sola temporada. 

La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Mobilitat i Seguretat Ciutadana, Cristina Paraira,  ha destacat que "ja fa anys que treballem i hem fet una aposta per impulsar tot el verd a la nostra ciutat i hem pensat que també estava bé que poguéssim participar en aquest projecte, donant també un toc de color". 

D'altra banda, un jurat certifica i renova cada any la distinció de Vila Florida, atorgant entre una i cinc 'Flors d'Honor' a cada ciutat en funció del seu paisatge urbà. El jurat ha visitat aquest dijous, 8 de juny, la ciutat amb Paraira. Serà al setembre quan es coneixerà la valoració que el projecte Vila Florida ha fet de la ciutat.

El cost per adherir-se a aquest club és de 242 euros anuals amb IVA inclòs. 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem