144 parelles al Super Grand Slam del Junior

El torneig, adreçat a menors, dóna punts a les parelles pel rànquing individual de pàdel

El Junior FC ha organitzat la segona edició del torneig Super Grand Slam de Pàdel per a menors on hi ha participat fins a 144 parelles de nens i nenes, d'entre 7 i 18 anys, dividits en 5 categories masculines i 5 de femenines, des de benjamí fins a júnior. El torneig forma part del Circuit Català de Pàdel per a menors, i els guanyadors i guanyadores de cada categoria aconseguiran una plaça classificatòria pel Circuit Nacional.

El torneig va començar a jugar-se el cap de setmana passat, diumenge 12 de juny, on es van dur a terme les rondes classificatòries, i s'ha continuat aquest cap de setmana, de divendres, 17 de juny, a diumenge, 19 de juny. El jutge àrbitre de la competició ha estat Tony Martínez, i el director del campionat ha estat Tony Navarro, director tècnic de la secció de pàdel del club.

La pluja va fer ajornar alguns partits

El mal temps d'ahir dissabte, 18 de juny, va fer que no es poguessin disputar els quarts de finals a la tarda, com estava previst. És per aquesta raó que es van posposar per a avui al matí, que s'han jugat a primera hora.

Tony Navarro: "Destaco, sobretot, la gran participació"

Des de l'organització del torneig celebren l'èxit d'assistència FOTO: Haidy Blanch

A la web del torneig, on et podies inscriu-re per 15 €, avisaven que si no hi havia suficients persones inscrites per a la ronda classificatòria, el torneig començaria directament al segon cap de setmana amb les finals. Tanmateix, a totes les categories, tant a les masculines com a les femenines, gràcies a la gran afluència de participants, es va poder organitzar aquesta primera fase. Les persones no classificades, a més, tenien dret a jugar una classificatòria de consolació, que almenys els assegurava un partit més. Des de l'organització van creure que era important organitzar les finals de consolació, per permetre als nens i les nenes apuntades jugar, almenys, dos partits.

Els guanyadors i les guanyadores

Benjamí femení: Julia Marti Barcelo i Mireia Hermida Moreno

Benjamí masculí: Daniel Rodriguez AlcantaraLluis Bassi Gausachs

Aleví femení: Lucia Rosa Vadillo i Anna Ortiz Gasco

Aleví masculí: Alvaro Sola Sala i Gerard Sanchez Alonso

Infantil femení: Ainara Pozuelo Dominguez i Milena Rojas Moreno

Infantil masculí: Sael Martinez QuinteroJan Sanfulgencio Perez

Cadet femení: Paula Zoyo Moreno i Natalia Hontecillas Arjona

Cadet masculí: Joaquim Florensa Hernandez i Arnau Ayats Delgado

Júnior femení: Eugenia Guimet Bigas i Xenia Clasca Vidiella

Júnior masculí: Guillem Figuerola Santiago i Marc Romans Roca

Més informació
 
Comentaris

Destaquem