Cloenda d'Ethic4Sports, programa internacional per la cerca dels valors en l'esport

Diferents conferències i una graduació final van ser les activitats amb les quals va comptar la cloenda d'Ethic4Sports, un programa que s'ha dut a terme a Leicester, Rennes, Modena, Iserlhon i Sant Cugat

Ethics4Sports posa punt final a 2 anys i mig de treball el dimarts 19 de juny al claustre del monestir. Durant la cloenda, els creadors van impartir unes conferències i l'acte va finalitzar amb una graduació de les entitats esportives adherides. El consorci europeu, del que han format part Sant Cugat Creix i l'Ajuntament de Sant Cugat, investigava el civisme, la tolerància de l'esport i l'educació dels valors en ell.


En el programa, subvencionat per Erasmus+ i la Unió Europea, han format part el club de voleibol Scuola Di Pallavolo Anderlini (Italia), el club d'hoquei ERG Iserlohn (Alemanya), la facultat de ciències de l'esport de la Université de Rennes (França), el departament de sociologia de la University of Leicester (Anglaterra) i el club de futbol AFC Barwell (Anglaterra), a més de les dues institucions de Sant Cugat.


En l'acte van estar presents els fundadors d'Ethic4Sports, els representants de les entitats santcugatenques adherides i autoritats de la ciutat, com Eloi Rovira (regidor d'esports) o Carmela Fortuny (alcaldessa). A més, també hi van assistir la Diputació de Barcelona i el secretari general d'esport.


Durant aquest període de treball, s'han creat eines que permetessin monitorar i actualitzar la formació dels valors, donant la possibilitat de democratitzar l'esport i fer-ne d'ell una activitat educativa. No obstant això, com apunta Eloi Rovira, regidor d'esports: "No es tracta de donar per finalitzat el programa. Al contrari, això és només l'inici d'un gran projecte".

Participació activa de les entitats santcugatenques

El Club Voleibol Sant Cugat, el Club Rugby Sant Cugat, el Pati Hoquei Club Sant Cugat, el Junior FC, el Gimnàstica Sant Cugat, la Unió Esportiva Sant Cugat, el CF Mira-sol Baco, el Club Balls Saló Sant Cugat, el Futbol Sala Sant Cugat, el QBasquet Sant Cugat, l'Handbol Sant Cugat, el Sant Cugat FC, el Club Muntanyenc Sant Cugat, el Club Gimnàstica Artística SC, Paidos-Fundesplai i l'Ajuntament de Sant Cugat - OMET han estat les entitats de Sant Cugat que han format part d'aquest projecte.

A més, per a acabar la cloenda, les entitats adherides van veure reconeguda la seva implicació i van rebre un diploma de graduació per part d'Eloi RoviraCarmela Fortuny. Tècnics i responsables van ser els protagonistes de la cloenda, una cloenda amenitzada amb un refrigeri per a tothom.
 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem