Álex Rodríguez, el futbolista de Sant Cugat que s'ha consolidat al calcio

El davanter, conegut com a Peter Pan per la seva peculiar manera de celebrar els gols, ha ascendit amb l'Empoli FC a la Serie A. Fa 7 temporades que juga a Itàlia

Álex Rodríguez de Miguel, conegut també com a Peter Pan per la seva peculiar manera de celebrar els gols, fa 7 temporades que juga a Itàlia, la majoria a la màxima divisió, la Serie A. Des del gener que juga cedit a l'Empoli FC (fins al 30 de juny del 2019) pel AC Chievo Verona, amb qui té contracte fins al 30 de juny del 2020. Amb l'Empoli FC ha ascendit de la Serie B a la A, amb qui ha fet 5 gols. El de Sant Cugat, de 26 anys, va iniciar aquesta temporada, 2017-2018, amb la US Salernitana 1919 de la Serie B, anotant 4 gols. Fins ara, també ha jugat a l'AC Cesena, la UC Sampdoria i l'AC Pavia. Amb l'AC Cesena i l'Empoli FC ha ascendit a l'elit del futbol italià.

Viu el futbol amb intensitat, però sempre dins del camp: "M'agrada jugar en estadis plens, sobretot fer-ho fora de casa, sentir la pressió del públic. Fora dels partits, no acostumo a veure futbol, a mi m'agrada jugar-lo".

Es recupera d'una greu lesió

El santcugatenc es recupera d'una lesió greu, un trencament de lligament encreuat anterior del genoll dret, després de rebre una entrada en el Foggia Calcio-Empoli FC del passat 2 d'abril. El va operar el prestigiós doctor Cugat el 10 d'abril. El davanter, que està fent la recuperació a Barcelona, marxarà cap a Itàlia el 16 de juliol, quan es reincorporarà al seu equip (és l'únic futbolista espanyol) que inicia la pretemporada aquest dimecres, 4 de juliol. "El meu objectiu més immediat és tornar bé, sentir-me igual que abans de trencar-me. Espero fer una bona temporada amb l'Empoli FC", concreta.

Voldria acabar la seva carrera a Espanya

Rodríguez, que té parella italiana i una nena, encara no ha decidit què farà quan pengi les botes. De moment, amb el seu germà Toni han creat una empresa de gel. "Entrenar no entra en els meus plans, potser formar part d'un cos tècnic com a enllaç amb els jugadors", explica. Abans, però, li agradaria acabar la seva carrera esportiva en algun club espanyol (quan va marxar a Itàlia va rebre ofertes del Betis i del Celta).

Abans de marxar al calcio, Rodríguez va jugar al RCD Espanyol (d'infantil B a juvenil A), a la UDA Gramenet (aleví) i al Sant Cugat FC, on es va formar a l'escola i als equips benjamins. Álex Rodríguez va començar a jugar a futbol "pel meu germà, que jugava al Sant Cugat FC".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem