Amàlia Argudo: Una jugadora ambiciosa que vol arribar a l’elit del rugbi

Juga amb l'equip sub-16 masculí del Club de Rugby Sant Cugat i ho té molt clar: “No em poso límits. Vull arribar al més alt del rugbi femení"

Amàlia Argudo és una ferma promesa del rugbi català. “No em poso límits. Vull arribar al més alt del rugbi femení. M’agradaria jugar amb la selecció espanyola absoluta els Jocs Olímpics, Mundials... Sóc una jugadora ambiciosa”, detalla aquesta jugadora de l’equip sub-16 masculí del Club de Rugby Sant Cugat. Acaba de proclamar-se, amb la selecció catalana sub-16 masculina, campiona d’Espanya de Seleccions Autonòmiques. Tot i tenir només 16 anys ja ha estat convocada en diferents entrenaments amb la selecció estatal sub-18.

Aquesta és la quarta temporada al CR Sant Cugat. Abans, dels 4 als 12 anys, havia jugat a la UE Santboiana. “Al club m’hi trobo molt a gust. He après molt i he millorat molt el meu nivell de rugbi”, explica. Argudo viu a Montgat i fa 26 quilòmetres per defensar la samarreta blau-i-negra, amb qui ja ha guanyat, entre altres títols, un Campionat d’Espanya sub-14 i un Campionat de Catalunya sub-16.

Argudo: "El rugbi em dóna motivació, objectius, experiències... Sóc feliç"

El fet de ser noia i jugar en un equip de nois ho viu amb total normalitat: “No rebo un tracte diferent pel fet de ser noia, i és com ha de ser. Ells em cuiden molt i jo faig el mateix amb ells. Som una família”. “El rugbi m’aporta tantes coses! No m’imagino la meva vida sense el rugbi. Em dóna motivació, objectius, experiències... Sóc feliç. No hi ha dia en què no pensi en el rugbi!, assegura.

Argudo té sis germans i dos d’ells han jugat a rugbi, com també ho va fer el seu pare. “Un dia, quan tenia 4 anys, em vaig posar a jugar amb uns amics del meu germà Mateu. Així és com vaig començar”. La montgatina, que juga en diferents posicions, estudia 4t d’ESO.

En clau personal:

-Com es defineix? Entusiasta, sociable i perfeccionista.

-Una virtut: Constant i perfeccionista.

-Un defecte: No sé perdre.

-Una il·lusió: Arribar al màxim del rugbi femení.

-Un sentiment: Força.

-Un lema: El cor i l'esforç tot ho conquista.

-Un esport: Voleibol, surf... M'agraden molts.

-Un país: Nova Zelanda.

-Un viatge: Austràlia.

-Una pel·lícula: Wilow.

-Un color: El blau.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem