Anul·lada la modificació del conveni del complex esportiu de Valldoreix

Si es torna al conveni inicial de 2003, les pistes de pàdel del complex de Valldoreix s'haurien d'enderrocar

El Tribunal Suprem ha confirmat l'anul·lació de la modificació del conveni entre l'EMD de Valldoreix i el Complex Esportiu. L'alt tribunal ha donat la raó a l'Associació de Veïns Progressistes i ha rebutjat el recurs presentat per la propietat, l'empresa Eventing Esports Cinc, contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya que anul·lava els canvis en el conveni.

Més info: L'Associació de Veïns Progressistes de Valldoreix vol un nou concurs pel complex esportiu

El 2003, l'EMD va signar la concessió de la gestió del complex esportiu a Eventing Sports CINC per un període de 25 anys. Un contracte ple de "nayps" segons l'Associació de Veïns Progressistes. El 2012, el govern valldoreixenc va decidir modificar-lo i des de l'associació entenien que va ser una modificació tan important que hagués calgut un nou concurs obert. Ara, la justícia els ha donat la raó i la modificació queda suspesa.

Des del govern de l'EMD de Valldoreix no volen fer valoracions fins a estudiar el cas amb els advocats.

Pistes de pàdel

"Des de la primera sentència fins a aquesta, ens han donat la raó que el canvi de conveni i les modificacions no era legal i no era administrativament correcte", ha explicat Roser Casatitjana, presidenta de l'Associació de Veïns Progressistes

La modificació anul·lada va permetre construir les pistes de pàdel. Si ara es torna al conveni inicial del 2003, s'haurien d'enderrocar.

I ara què?

Des de l'associació valldoreixenca defensen que s'ha de suspendre el conveni amb Eventing Esports Cinc i fer un nou concurs públic. "Som partidaris de començar des de zero, amb un concurs obert", apunta Casamitjana. En aquest sentit, no veuen desitjable tornar al conveni del 2003: "Era estrany, estava mal fet i comportava greuges per totes bandes".

Però el conveni amb l'empresa té una vigència fins al 2028. "Cal veure quina indemnització podria comportar per l'EMD, si és que en comporta", apunta Casamitjana. Sobre la xifra d'un milió d'euros que en el seu moment va defensar la propietat, comenta: "Ens sembla absolutament xulesc. Hauria de ser percentatge del que podria guanyar aquests set anys. I ells es queixen que no tenen guanys".

Més info: L'empresa del Complex Esportiu de Valldoreix: "Per un milió d’euros, deixem la concessió"

"La sentència s'ha d'executar. Però si hi ha una voluntat de negociació el complex pot anar funcionant com està ara. Si no hi ha voluntat, s'haurà de  tornar al 2003", afirma Casamitjana.

Informe jurídic

Per tot plegat, demanen a l'EMD que dialogui amb la propietat per trobar una sortida que no perjudici l'administració valldoreixenca ni els usuaris del complex. A més, han tornat a lliurar al govern de Valldoreix un informe jurídic elaborat per una advocada que argumenta la necessitat i la possibilitat d'acabar amb l'actual contracte amb Eventing Sports CINC i engegar un nou concurs,

A més, la voluntat és portar una moció a la Junta de Veïns de l'EMD, a través d'ERC i CUP, per forçar al govern a treballar en aquesta línia.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem