Assumpció Esteban: "La Festa de la Infància té un valor incalculable"

La Penya Blaugrana Sant Cugat va reconèixer el 13 de desembre, a la seva seu social, Assumpció Esteban, coautora, amb Carlota Goyta, del personatge Teo, que va col·laborar en l'última edició de la Festa de la Infància

El personatge del Teo i les seves col·leccions de llibres (per a nens i nenes de 0 a 7 anys) van nèixer l'any 1977, i des de llavors s'han publicat més de 150 títols i ha estat traduït a més de 15 idiomes. El Teo, que aquest 2012 celebra el seu 35è aniversari, s'ha convertit en un dels personatges preferits de diverses generacions de nens i nenes. Les seves col·leccions han estat distingides amb nombrosos premis literaris.

La Penya Blaugrana Sant Cugat li ha ofert un sentit reconeixement.
Ha estat un acte molt emotiu. Estic molt contenta que m'hagin convidat a la seva seu social i que m'hagin fet aquest homenatge, que no m'esperava. És una entitat molt entrenyable de Sant Cugat. Trobo que té molt d'encant.

Vostè, que va participar actívament en la Festa de la Infància 2012, què li sembla aquesta activitat lúdico-esportiva que organitza la PB Sant Cugat?
És una festa molt bonica i gratuïta per a tots els nens i nenes de Sant Cugat. És un acte social que té un valor incalculable. Els nens aprenen moltíssimes coses...

Joan Carles Galofré i Esther Alós, els directors de la Festa de la Infància, han anunciat que la tercera edició es farà el dissabte 15 de juny. Hi tornarà a participar?
Si m'hi conviden i hi puc anar, ho faré.

Per a molts, el Teo és una institució.
El Teo és un personatge clàssic. Aquest 2012 el Teo fa 35 anys. Ha passat de generació en generació. A nosaltres mateixes, les autores, la Carlota Goyta i jo, ens ha sorprès molt.

El Teo s'ha vinculat alguna vegada amb l'esport?
Sí, amb el llibre El Teo fa esport. És el llibre que hem regalat a la Penya Blaugrana Sant Cugat. És molt important que els nanos facin esport.

Quants anys fa que viu a Sant Cugat?
Des de l'any 1976, ja fa 38 anys. El Teo va nèixer a Sant Cugat. Vaig començar a il·lustrar i a fer el guió del Teo un any després, el 1977.

Un dels Premis Ciutat de Sant Cugat 2011, que organitza l'Ajuntament, va ser per a vostè. La va sorprendre?
Sí, moltíssim. Jo crec que se'n van assabentar perquè uns mesos abans ens havien donat el premi de les Belles Arts del Ministeri de Cultura. El Premi Ciutat de Sant Cugat em va fer moltísima il·lusió.

Quin és el seu lligam amb Sant Cugat?

Sant Cugat és el meu poble, on hi visc. No participo en gaire actes públics perquè m'agrada reservar la meva intimitat. Sempre he intentat ser bastant anònima. Hi ha moltíssima gent que em coneixia i que no sabia que jo era coautora del Teo.

Amb anterioritat, havia col·laborat mai amb alguna altra entitat de la ciutat?
A Sant Cugat no, però a Barcelona ho he fet moltes vegades en hospitals i escoles.





Més informació
 
Comentaris

Destaquem