Carlos de Andrés reflexiona i aporta la seva visió sobre el dopatge al ciclisme

El periodista esportiu de Televisió Espanyola respon tots els dubtes que s'han plantejat a la xerrada organitzada per la Unió Ciclista Sant Cugat

Carlos de Andrés, periodista esportiu especialitzat en ciclisme, ha tractat en una xerrada organitzada per la Unió Ciclista Sant Cugat, el que està sent un dels episodis més negres de la història del ciclisme. La confessió de Lance Armstrong i el judici de l'Operación Puerto han estat el punt de partida per reflexionar sobre el paper del dopatge en el ciclisme professional actual. De Andrés ha assenyalat que troba agosarat parlar de què "tothom s'hagi dopat", com va afirmar Armstrong, però sí que ha assegurat que aquest "ha estat el cop més dur que ha rebut mai el ciclisme".

De Andrés, però, ha volgut obrir una porta a l'optimisme, tot assenyalant que "després de tot el què ha passat el ciclisme ja hauria d'estar mort, però el més curiós de tot és que el ciclisme aguantarà una vegada més". També ha explicat que ara els controls són molt més exhaustius i que, encara que entén l'escepticisme de moltes persones, "s'ha de creure en l'inocència dels corredors, fins que no es demostri el contrari". El periodista ha respost a totes i cadascuna de les reflexions i opinions dels assistents, que han estat moltes.

Temporada 2013
Així mateix, Carlos de Andrés ha repassat què n'espera d'aquesta temporada de ciclisme. "De ben segur estarà marcada per la rivalitat entre Alberto Contador i Andy Schleck", tot i que no ha descartat que puguin entrar en joc els Wiggins, Fromme o fins tot Joaquim Rodríguez.

També ha analitzat el poc protagonisme del ciclisme català professional en l'actualitat. "No sóc gaire optimista, el ciclisme aquí no és un esport tant arraigat com en altres comunitats autònomes. La Volta ha estat a punt de morir. Ser professional a Catalunya és molt difícil".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem