Clara Camacho fa créixer el Club Sincro Sant Cugat i el Complex Esportiu EMD

La integrant de l'equip espanyol absolut de natació sincronitzada és, des de l'octubre, l'assessora de l'equip de competició

El Club Sincro Sant Cugat i el Complex Esportiu EMD Valldoreix treballen conjuntament amb l'objectiu de consolidar la natació sincronitzada a la ciutat. Un exemple clar és, per exemple, la incorporació de Clara Camacho, integrant de l'equip espanyol absolut de natació sincronitzada, com a assessora de l'equip de competició del Club Sincro Sant Cugat. Camacho hi col·labora des del mes d'octubre, ara fa sis mesos, i el balanç que en fa és molt positiu. “Estic molt contenta de poder ajudar al club i al complex esportiu. M'agrada col·laborar-hi, aportar els meus coneixements i veure que les noies han millorat molt”.

Camacho, que viu al CAR de Sant Cugat, té 21 anys, i estudia primer de psicologia, dirigeix un entrenament a la setmana, en un club que treballa amb l’objectiu de créixer i consolidar-se com una oferta esportiva més a la ciutat. Volen créixer des de la base.

Un futur engrescador

Sophie Compte, Clara Camacho i Maria Ten FOTO: Lali Puig

El futur dels dos equips de competició (ara participen en l'Interclubs) passa per “participar en els Campionats de Catalunya i, fins i tot, en el Campionats d'Espanya. Aquest és un treball a llarg termini i el club ho pot aconseguir”.

Clara Camacho, que fa cinc anys que està a l'equip nacional, ha assegurat que “m'agradaria seguir assessorant el Club Sincro Sant Cugat i el Complex Esportiu EMD Valldoreix. Per a mi també està sent una experiència”.

La nedadora madrilenya del Real Canoe ha lloat el nivell de les entrenadores Sophie Compte i Maria Ten. “Són molt bones. Són exnedadores de natació sincronitzada i això és el més important per ser una bona entrenadora. Saben el que han viscut dins de l'aigua per poder-ho trasmetre a les noies”.

Compte i Ten: "La Clara és una motivació extra”

Sophie Compte i Maria Ten són les tècniques. Maria Ten ha explicat que “a les noies els hi fa molta il·lusió que vingui la Clara. És una sessió on les noies treballen molt més, s'exigeixen molt més. És una motivació extra”. Per a Sophie Compte, amb Camacho “tenen un al·licient extra. Quan ve la Clara treuen força d'on no n'hi ha”.

Comptar amb el suport tècnic d'una nedadora d'elit els ajuda a ser millor formadores. Compte ha assegurat que “m'agrada tenir-la. A nosaltres també ens motiva que hi sigui. Hi ha coses que nosaltres no sabem. Té un calaix més ampli d'exercicis”. Maria Ten ha explicat que “ens dóna molts consells i quan tenim dubtes contactem amb ella i ens ajuda”.

Sis anys fent natació sincronitzada

Des del 2010, el Club Sincro Sant Cugat prepara nedadores a la piscina municipal del Complex Esportiu EMD Valldoreix. Aquesta temporada 2015-2016, 13 són les nenes d'entre 10 i 15 anys que, en dos equips, competeixen en competicions federades, com l'Interclubs Nivell 3.

El complex esportiu, que gestiona l'empresa Eventing Sports 5, compta amb 40 nenes d'entre 7 i 15 anys. Aquestes poden triar entre fer natació sincronitzada en un format d'oci o bé competir en el Consell Esportiu Escolar de Barcelona (CEEB). Aquest últim model s'ha implantat enguany al complex esportiu.

A més, els dos equips de competició també es preparen un cop al mes al Centre d'Alt Rendiment (CAR) de Sant Cugat, gràcies a l’Ajuntament de Sant Cugat.

Divendres, exhibició

El Complex Esportiu EMD de Valldoreix i el Club Sincro Sant Cugat acostumen a fer tres exhibicions a l'any: una per Setmana Santa, una a l'estiu, i una altra per Nadal. Aquest pròxim divendres, 18 de març, es farà una exhibició amb la participació de les noies i també d'un solo de Clara Camacho i un duo de la mira-solenca Ariadna Grau i Alanís Esté, ambdues del CN Kallipolis.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem