Club Muntanyenc i Ajuntament aposten pel Gran Premi de Marxa Atlètica

Es farà aquest diumenge, 8 de maig, a la ZEM La Guinardera, amb alguns dels millors marxadors catalans

La Secció d'Atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat i l'Ajuntament de Sant Cugat coorganitzen aquest diumenge, 8 de maig, el primer Gran Premi de Marxa Atlètica en Pista Ciutat de Sant Cugat. El campionat, que compta amb la col·laboració de la Federació Catalana d'Atletisme, començarà a les 10 hores a la ZEM La Guinardera. El lliurament de premis es farà a les 13.45 hores.

Les categories que ha establert l'organització són les següents: benjamí, aleví, infantil, cadet, juvenil, júnior, promesa, sènior i veterà. Tot i que aquesta prova no forma part de cap circuit sí que es podran fer les mínimes pels Campionats d'Espanya.

En la primera part de la competició participaran els atletes de benjamí a cadet, amb diferents distàncies, i posteriorment ho faran els juvenils, júniors, promeses, s-sèniors i veterans en una única cursa de 5 quilòmetres. Entre aquests es pot destacar la presència de Mar Juárez, de 22 anys, campiona d'Espanya Promesa i que ha participat en dos Campionats d'Europa sub-23, el 2013 i el 2015. Aquesta està sent la seva primera temporada de sénior.

Els tres millors de Catalunya

També hi participaran els tres millors marxadors catalans, el santcugatenc Nil Rodés (AA Catalunya), primer any de promesa i bronze en el Campionat d'Espanya Júnior en ruta; Mario Viñas (AA Catalunya), i Marc Guerrero (FC Barcelona). Als tres atletes els entrena l'exmarxador olímpic Valentí Massana, a la ZEM La Guinardera i al CAR de Sant Cugat.

Cal destacar la presència de quatre atletes del CM Sant Cugat, com són els juvenils Gabriel Ballester i Àngels Massana, el cadet Ignacio Villegas i l'infantil Nil Casas. No hi podrà participar per lesió Noa Rodríguez.

Massana: "D'aquí a uns anys voldríem fer-ho en ruta"

Valentí Massana, membre de la comissió organitzadora d'aquest primer Gran Premi de Marxa en Pista Ciutat de Sant Cugat, ha explicat al TOT Sant Cugat que aquest campionat de marxa atlètica neix amb la intenció de "donar-li continuïtat i, si pot ser, d'aquí a uns anys no fer-ho en pista sinó en ruta".

Masana, que va ser medalla de bronze als 50 quilòmetres marxa als Jocs Olímpics d'Atlanta el 1996, també ha afegit que l'organització també té l'objectiu de "promocionar la marxa a Catalunya. En els últims anys han nascut nous grans premis com el de Montornès, Cornellà i Canaletes".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem