Esplai Sarau participa en una trobada internacional d’esplais a Alemanya

Aquesta trobada se celebra cada sis anys a Reinwarzhofen amb esplais d'arreu del món

El grup de Tagues de l'Esplai Sarau marxa, el pròxim divendres 22 de juliol fins al 5 d'agost, cap a Reinwarzhofen (Alemanya) per participar en el IFM-CAMP 2016.

19 joves del grup i 3 monitors se sumaran als més de 2500 nois i noies de totes parts del món que participen en aquesta trobada internacional.

Els Tagues

Esplai Sarau

El grup de Tagues de l’Esplai Sarau del Club Muntanyenc Sant Cugat és un grup de joves de l’esplai format per nois i noies de 15 i 16 anys.

L’Esplai Sarau és l’únic esplai de la ciutat que participa en el IFM-CAMP. Dels 11 esplais catalans que hi participen, 7 són vallesans.

Durant tot un any els Tagues han portat a terme diverses activitats per poder finançar el projecte per anar al IFM-CAMP. Ells mateixos van escollir anar-hi a principi de curs entre un ampli ventall d'altres possibilitats.

Els IFM-CAMP 2016

Reinwarzhofen FOTO: Cedida

L'IFM-CAMP és un campament internacional d’organitzacions juvenils que s'organitza cada 6 anys a Reinwarzhofen.

Els eixos del campament són: la Democràcia i participació, la Pau, LGTBIQ, la Cooperació, Igualtat i socialisme, l'Antiracisme i antifeixisme, les dones i el transgènere i els Drets dels Infants. Aquesta última dinamitzada per la federació catalana d’esplais “Esplais Catalans” (ESPLAC).

Aquest campament s'organitza per mitjà de la divisió dels participants en 5 'ciutats', anomenades towns, d'uns 600 participants cadascuna. Aquestes 'ciutats' se subdivideixen en 'pobles', anomenats villages, de 100 habitants cadascun que s'organitzen de forma col·lectiva.

L’Esplai Sarau estarà en una village amb joves provinents d’Àustria, República Txeca, Gal·les, Ghana i Alemanya.

Les activitats es fan conjuntament entre els membres de les villages i els monitors i monitores de cadascun dels esplais que participen la trobada.

A més, cada 2 dies hi haurà dies temàtics on es treballa un dels eixos del IFM cada dia, entre altres activitats del campament.

Què és IFM-SEI?

IFM-SEI FOTO: Cedida

IFM-SEI significa Moviment Internacional dels Falcons – Organització Socialista Internacional (International Falcons Movement – Socialist Educational International).

És un moviment educatiu internacional que treballa per donar poder als infants i joves prendre un paper actiu dins la societat i lluitar pels seus drets.

És una organització que engloba altres organitzacions liderades per infants i joves al voltant del món que eduquen en els valors d’igualtat, democràcia, pau, cooperació i amistat.

Esplais Catalans (ESPLAC) és la federació d’esplais catalans en la que s’agrupen tots els esplais participants en el IFM-CAMP. La federació forma part del IFM-SEI des de fa 3 anys.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem