El Club de Rugby Sant Cugat femení jugarà la final de la Divisió d'Honor Catalana

L’equip femení guanya de forma clara el Gòtics, per 40 a 15, i jugarà la final pel títol contra el BUC per segon any consecutiu

El Club de Rugby Sant Cugat femení ha aconseguit aquest matí el bitllet per a la final de la Divisió d'Honor Catalana Femenina després de guanyar 40 a 15 el Gòtics Rugby Club en un partit en què han estat superiors a les rivals en quasi tot el partit. Laia Riu, amb 4 marques ha estat la jugadora més destacada. Amb aquesta victòria, el Sant Cugat jugarà la final de la Divisió d'Honor Femenina de rugbi el pròxim 15 de desembre a les 12:30 a La Foixarda, davant el BUC Barcelona. Aquesta és la segona vegada que el CR Sant Cugat accedeix a la final i ho fa per segon any consecutiu, també contra el mateix rival. L'any passat el BUC va guanyar de forma clara per 46-15 i es va endur el títol de lliga.

El precedent d'aquesta temporada entre Sant Cugat i Gòtics va ser de 20 a 20 un partit on el Sant Cugat va perdre el ple de victòries a la lliga.

Més info: El Club de Rugby Sant Cugat femení empata contra el Gòtics Rugby Club però segueix invicte

Superioritat del Sant Cugat en tot moment

La contundència l'ha mostrat el Sant Cugat des del principi, tot i que el partit ha començat igualat i s'ha jugat en bona part al mig camp. Els primers 15 minuts, cap equip ha pogut apropar-se clarament a la zona rival a causa de la bona defensa dels dos equips. Al minut 16, Sara Marín ha obert el marcador per al Sant Cugat amb gràcies a un cop de càstig a favor de les blau-i-negres que ha suposat el 3-0. Amb l'avantatge en el marcador, el Sant Cugat s'ha sentit més còmode i ha començat a apretar i pressionar les rivals. El Sant Cugat ha trobat més espais i Laia Riu al minut 25 ha pogut fer la primera marca del partit posant el 8-0 al marcador. Tot i això, el Gòtics no s'ha arronsat i ha estat el moment del partit en què ha tingut més domini del joc i on han pogut trobar més espais. Només 5 minuts després el Gòtics ha pogut fer una marca que era el 8-5 i retallava distàncies. Tot i el resultat igualat, el guió ha estat amb el Sant Cugat de protagonista i just quan s'acabava el descans les blau-i-negres han posat terra de per mig amb una marca de Laia Riu i s'ha arribat al descans amb el marcador de 13 a 5.

Albert Casorrán en el partit entre CR Sant Cugat i Gòtics RC. FOTO: Anna Bassa.

La segona part no podria haver començat millor per a les santcugatenques. Passats 40 segons de joc, un altre cop Laia Riu, amb la tercera marca del partit, i Sara Marín amb la transformació, han posat distància amb 20 a 5. A partir d'aquí el Sant Cugat s'ha relaxat i el Gòtics ha fet la segona marca del partit. Amb el 20-10 el partit el tenia controlat el Sant Cugat i als minuts 54 i 61, Paula PouEli Segarra han pogut fer dues marques. El Sant Cugat ha jugat quasi tota la segona part al terreny de les visitants i a més, han pogut trobar espais pels laterals que els han permès les marques.

Ja a les acaballes, al minut 76 Andrea Moreno, i ja en el temps afegit Laia Riu, han arrodonit una bona actuació del Sant Cugat.

Després del partit, l'entrenador del CR Sant Cugat, Albert Casorrán i la capitana Txell Tur, han valorat el partit i la classificació per a la final.

Unió del CR Sant Cugat abans de la semifinal vers el Gòtics RC. FOTO: Anna Bassa.

RUGBY FEMENÍ SEMIFINALS DI ISIÓ D'HONOR CATALANA CR SANT CUGAT GÒTIC RC 04

Albert Casorrán: "Arribar a la final és un premi al treball"

Sobre el partit ha dit què: "Ha sigut un partit molt dur, sabíem a què jugaven elles, ens van empatar a 20 a 20 i en van plantejar un partit molt bo. En canvi, avui hem sabut donar resposta al que ens van plantejar elles a la lliga. Ha sigut un partit intens, dur, dinàmic i en defensa hem estat molt series. Molt contents amb el joc, que ens dóna moral de cara a la final. Vam treballar aquest partit, en base a l'empat de la lliga, i hem millorat per poder trobar els espais".

Aquest equip que avui ha arribat a la final, l'any passat va ser inèdit i ningú s'ho esperava, som un equip que està creixent molt ràpid. Però ara que hem arribat a la final volem guanyar-la. L'any passat també vam jugar contra el BUC, però crec que aquest any està més igualat.

La nostra feina era tenir un bon rodatge per poder encarar bé el principi de la Divisió d'Honor B, on hem de fer el salt qualitatiu.

Txell Tur: "Arribar fins aquí ens ha costat molt"

Per la seva banda, la capitana ha dit que: "Estàvem molt nervioses abans del partit perquè va ser l'equip que ens va donar la campanada a la lliga. Aquest partit el volíem guanyar sí o sí perquè volíem estar a la final".

I també ha valorat la classificació per a la final i la bona situació de l'equip: "Portem fent un treball molt intens durant molt temps, per poder arribar fins aquí. L'any passat es va reforçar l'equip i fa poc temps va estar a punt de desaparèixer. Ara no podem fallar, competirem per poder guanyar una final molt difícil contra el BUC".

Aquesta victòria suposa la final per al Sant Cugat, en la reedició de la passada per intentar guanyar el títol de la Divisió d'Honor Catalana femenina.

Després de la final, el Sant Cugat iniciarà la Divisió d'Honor B espanyola  espanyola el 19 de gener, precisament contra el BUC Barcelona.

Partit de lliga futbol femení Sant Cugat FC- CD Fontasanta-Fatjó. FOTO: Anna Bassa