El Club Voleibol Sant Cugat perd la categoria quan restaven 6 punts en joc

Les santcugatenques descendiran a Superlliga Femenina 2, categoria de plata estatal, tot i trobar-se a només 1 punt del Madrid Chamberí, primer club a assolir la permanència, restant 2 jornades en joc

El DSV Club Voleibol Sant Cugat no jugarà la temporada que ve a la Superlliga Iberdrola, màxima categoria estatal, després que la Comissió Delegada del Voleibol Espanyol hagi decidit que hi hagi descensos. D'aquesta manera, les vermell-i-negres, en l'11a posició de 12 equips quan restaven 2 jornades per acabar la competició, es veuen doblement afectades, ja que amb el descens del primer equip a la categoria de plata estatal, el filial no pot assolir l'ascens a la Superlliga 2 Femenina.

 

Més info: El primer equip del DSV Club Volei Sant Cugat podria baixar per una decisió "injusta"

Tot i el mal inici de les santcugatenques a la Superlliga Iberdrola (no van sumar cap punt fins a la jornada 5) els 5 punts aconseguits de manera consecutiva en la segona volta, gràcies a les victòries per 2 a 3 al Madrid Chamberí i 3 a 0 vers el Barça CVB, les vermell-i-negres es reenganxaven a la lluita per la salvació i se situaven a 1 punt del Madrid Chamberí a falta de 2 jornades en joc.

Així expressa Maria Manén, presidenta del DSV Club Voleibol Sant Cugat, la injustícia que sent el club: "Estem indignats perquè ens sentim molt discriminats. És injusta l'aplicació de criteris totalment diferents entre la lliga femenina i masculina" en referència que de les 6 categories sota la supervisió de la Real Federació Espanyola de Voleibol, la Superlliga Iberdrola és en l'única que hi haurà descensos.

A més Manén, explica que des del club estan estudiant prendre mesures legals: "Creiem que se'ns han vulnerat els nostres drets, així que farem una queixa davant el Consell Superior d'Esports. Ell va ser qui decidir que les comissions delegades de tots els esports determinessin les classificacions de manera subjectiva, i això precisament és el que no s'ha fet".

D'altra banda, el club santcugatenc tenia el seu equip filial classificat en la 2a posició del grup B de la 1a Divisió Femenina, posició que permetia l'ascens a la Superlliga 2 Femenina. No obstant això, per evitar la coincidència de categoria amb el primer equip, el CV Sant Cugat B no podrà assolir l'ascens a la categoria de plata estatal.

 
Comentaris

Destaquem