El primer equip del DSV Club Volei Sant Cugat podria baixar per una decisió "injusta"

Des de la Federació Española es demana el descens del club de Superlliga 1 a Superlliga 2 tot i que matemàticament el club santcugatenc no està baixat

El primer equip del DSV Club Vòlei Sant Cugat podria perdre la categoria i passar a ser equip de Superlliga 2 el dijous, 21 de maig, si així ho decideix una Comissió Delegada. La proposta de la Real Federación Española de Voleibol (RFEVB) és que els dos últims equips de la categoria baixin i pugin els dos primers de la categoria inferior, proposta que no coincideix amb la presa en la mateixa categoria però masculina, on pujaran dos equips, però no en baixarà cap.

"Sorprèn la diferència de criteris que utilitza la Federació Espanyola a les diferents competicions del voleibol nacional (SL1, SL2 i 1ª Divisió) i entre el voleibol femení i el masculí. En SL1 masculina la proposta és que no baixi ningú i pugin 2 equips formant una SL1 de 14 equips, mentre que en el voleibol femení la RFEVB dóna suport a una lliga de 12 amb dos descensos i dos ascensos", apunten des del club en un comunicat.

En aquest sentit, el vicepresident de l'entitat santcugatenca, Alfons Guirao, ha explicat al TOT que "hi ha clubs que s'han negat en rodó a ampliar a dos equips més la competició" i ha afegit que "no volen gastar en tenir més partits, sinó que ho prefereixen fer en fitxatges". A més, Guirao ha destacat que l'equip santcugatenc està a un punt de la salvació i a falta encara de jugar-se sis punts. L'altre equip que perdria la categoria seria el l Barça CVB, que ja no tenia opcions de salvar la categoria. Tot i això, la Federació catalana de Voleibol està del costat del club de la ciutat, però qui decidirà finalment serà una comissió dijous. 

 

A més, si finalment el vòlei Sant Cugat perd la categoria, l'equip del club que juga a la categoria nacional no podria accedir a Superlliga 2. "La injustícia és doble, ja que si descendim a SL2, el Club no podria exercir el dret que potencialment li correspondria de pujar a SL2 amb el seu equip de 1a Divisió, classificat en segon lloc de el Grup B i, per tant, equip que formaria part els candidats a pujar amb la nova proposta que està sobre la taula", apunta el club.

D'altra banda Guirao ha apuntat que el DSV Club Volei Sant Cugat és un referent en el món esportiu per la seva aposta per l'esport de base u també per tenir entrenadors que són un referent.

 
 
Comentaris

Destaquem