El Complex Aquàtic de Mira-sol ja té la primera pedra

Tot a punt perquè comencin les obres de la primera fase del nou edifici, que té un cost d'uns 6 milions d'euros

La primera pedra del Complex Aquàtic de Mira-sol ja està col·locada. Ha estat aquest dimecres, 29 de març, al solar del carrer de Pompeu Fabra, just darrere de l'Institut-Escola Catalunya, on es construirà aquesta instal·lació de 3.900 m² de superfície, en l'acte presidit per l'alcaldessa, Mireia Ingla, i la consellera de presidència, Laura Vilagrà, que ha celebrat l'aposta de Sant Cugat per equipaments que "fomenten la pràctica esportiva i ajuden a crear comunitat" i espera "poder venir a la inauguració". 

Una inauguració, però, que no arribarà fins d'aquí, com a mínim, 20 mesos, que és el temps estimat de les obres de la primera fase del projecte, que van a càrrec de les empreses Isidre Archs, S.L. i Gestión Integral de Instalaciones, S.L. Aquesta fase inclou la construcció de l'edifici amb dues piscines cobertes i els seus vestidors i té un cost d'uns 6 milions d'euros.

Més info: Adjudicades les obres del nou complex aquàtic de Mira-sol

En una segona fase es vol acabar d'adequar la sala de fitness, la cafeteria i vestidors complementaris amb un pressupost de 947.000 euros.

El solar on es construirà el Complex Aquàtic de Mira-sol. FOTO: Ajuntament

El solar on es construirà el Complex Aquàtic de Mira-sol. FOTO: Ajuntament

Més de vint anys de reivindicació

"Quan vaig arribar a Mira-sol fa 26 anys, vaig pensar a escolaritzar el meu fill a l'Escola Catalunya, en part, per la piscina que s'hi havia de fer al costat", ha explicat l'alcaldessa, mostrant el temps que fa que els veïns del barri esperen les instal·lacions. I és que el 2008 ja s'havien adjudicat les obres a Construcciones Pai i Lleure Esportiu, que van renunciar al projecte sense haver ni començat.

Des d'aleshores s'han presentat altres propostes que no havien convençut els veïns, fins aquesta definitiva que pretén articular-se amb la resta d'espais esportius actuals (com el Camp de Futbol Municipal de Mira-sol i les pistes exteriors de l'Institut-Escola Catalunya) o els futurs (es vol crear un camp de futbol 7).

Render de la piscina. FOTO: Ajuntament

Render de la piscina. FOTO: Ajuntament

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem