Adjudicades les obres del nou complex aquàtic de Mira-sol

Els veïns de Mira-sol fa anys que reclamen una piscina al barri

El complex aquàtic de Mira-sol, una demanda històrica del veïnat, és més a prop de ser una realitat. L'Ajuntament de Sant Cugat ha adjudicat les obres de la primera fase de l'equipament per uns sis milions d'euros.

La primera fase del projecte preveu la construcció l’edifici del complex i la posada en marxa de la piscina coberta, els vestidors i la recepció. La previsió és que els treballs s'allarguin durant vint mesos. Un cop realitzades, la piscina podrà entrar en funcionament. En una segona fase, encara per adjudicar, es faran altres espais d'activitat física com un gimnàs i els vestidors del camp de futbol.  

Ubicat al carrer de Pompeu Fabra, el complex aquàtic de Mira-sol haurà de donar servei als veïns d'un barri que fa més de vint anys que reclamen una piscina. La seva construcció ha acumulat anys de retards, incompliments i entrebancs. 

6 milions d'euros

El projecte de construcció de la primera fase estava dividit en tres lots: l'edificació i instal·lacions de la piscina (5.092.473 euros per l'empresa Isidre Archs), les instal·lacions generals (747.214 euros per l'empresa Gestión Integral de Instalaciones) i l'equipament interior de l'espai. Aquest últim lot ha quedat desert, però es pot fer quan les obres ja estiguin més avançades. 

"És un dels grans projectes prioritaris per a l'Ajuntament i per aquest motiu estem agilitzant-ne els tràmits per fer-lo realitat al més aviat possible. D'aquesta manera tindrem un nou gran equipament de ciutat i de proximitat per donar servei a la ciutadania", va declarar l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, quan es va aprovar el projecte.

Més info: Llum verda a la construcció del Complex Aquàtic de Mira-sol

Reivindicació històrica

Els veïns de Mira-sol fa més de vint anys que demanen una piscina pel barri. Al 2008 es van arribar a adjudicar les obres a Construcciones Pai i Lleure Esportiu i les obres haurien d'haver acabar al cap d'un any. Però poc després, van renunciar al projecte i no van ni començar. A més, El País va informar que les dues empreses van donar 134.000 euros a fundacions afines a Convergència poc després de l'adjudicació. També es va suscitar polèmica perquè les dues empreses no van pagar cap compensació per abandonar el projecte.

Al cap d'uns anys, l'Ajuntament va tornar a presentar un avantprojecte als veïns, que no va agradar i es va obrir un procés per redefinir-lo. Al març de 2019 es va donar a conèixer el projecte definitiu i que els veïns van veure amb bons ulls. Preveia la construcció d'una piscina coberta, vestuaris, sala de fitness, cafeteria i compartir les pistes esportives amb l'Escola Catalunya

El nou govern municipal va revisar el projecte i va detectar la necessitat de fer alguns canvis tècnics que eren necessaris, com qüestions d'eficiència energètica. A més, també calia impulsar més tràmits, com la ratificació del conveni amb el Departament d'Ensenanyament per redefinir els límits de les tanques entre l'Escola Catalunya i la nova zona del complex esportiu

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.

 
Comentaris

Destaquem