El CR Sant Cugat aconsegueix la permanència a la GPS Copa de la Reina

Les santcugatenques guanyen en el partit decisiu i aconsegueixen la permanència en la seva primera participació en aquesta competició

El Club de Rugby Sant Cugat aconsegueix la permanència en la seva primera participació a la GPS Copa de la Reina Iberdrola de rugbi a 7. Les blau-i-negres s'han imposat clarament, el diumenge 27 de juny, en el partit decisiu al León RC per 0 a 24 i assoleixen la salvació en el torneig. Tot i això, no han pogut superar la 10a plaça que van aconseguir a la primera fase disputada a La Corunya, en perdre en un ajustat partit en la lluita pel 9è lloc vers l'Olímpico de Pozuelo per 17 a 22. Amb això, les santcugatenques acaben en una meritòria 10a posició i aconsegueixen deu punts, en sumar 5 tant en la 1a com en la 2a fase, en la primera vegada que juguen aquest torneig davant els millors equips del rugbi estatal. El campió ha estat el CR Cisneros, que s'ha imposat en la final de la segona sèrie al CR Majadahonda per 19-12.

Mostra de punta al coixí. Foto: Anna Bassa

En el primer partit de les rondes finals de la segona sèrie, també jugades a la ZEM La Guinardera, les santcugatenques s'han tret el mal sabor de boca de la fase de grups i han anat per feina en el primer partit. Les d'Albert Casorran han vist com el partit se'ls hi posava molt de cara amb una marca d'Alexia Gasco al minut 2 (0-5) i han continuat d'intenses per ampliar el marcador amb un assaig de Vicky Gil (0-10). A més, en l'útlima jugada de la primera part Elisabet Segarra amb un assaig i la transformació de Raquel Garcia (0-17) han encarrilat la victòria i la salvació abans del descans. Finalment, una marca de Laia Riu i la transformació de Garcia han posat el 0-24 definitiu i han certificat la salvació per a les santcugatenques.

La victòria en la primera eliminatòria, les ha donat la possibilitat de lluitar pel 9è lloc de la competició on s'han enfrontat al CR Olímpico de Pozuelo, equip al que no han pogut imposar-se en un ajustat enfrontament. El partit ha començat molt de cara per al CR Sant Cugat, que amb un assaig de Raquel Garcia ha posat el 5-0 i només 2 minuts mes tard, les santcugatenques han ampliat el marcador fins al 12-0 amb l'assaig d'Elisabet Segarra i la transformació de Garcia. No obstant això abans del descans, les madrilenyes s'han acostat amb dues marques posant el 12-0. A la reapresa, el CR Sant Cugat ha posat el 17-0 amb una marca de Maria Bardají, pero quan quedava un minut i mig de partit, el CR Olímpico de Pozuelo ha capirat el marcador per al 17-22 final amb una marca en els darrers segons del matx.

Més info: El Rugby Sant Cugat acaba desè en la 1a fase de la GPS Copa de la Reina

La fase de grups de la segona sèrie de la GPS Copa de la Reina Iberdrola no va començar de la millor forma per a les blau-i-negres amb tres derrotes davant el CR Cisneros (50-0), el Rugby Túria (17-14) i l'ADI Industriales Las Rozas (33-5), el dissabte 26 de juny, però finalment han acabat amb la permanència a la màxima categoria d'aquest torneig.

Després de tots els partits disputats del torneig s'ha realitzat l'entrega de premis amb la presència del president del Club de Rugby Sant Cugat, Emilio Gutiérrez, de l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, el regidor d'Esports, Francesc Carol i també de; el vocal, Maurici Benito i la vicepresidenta, Mariola Rus, de la Federacio Espanyola de Rugby i del president de la Federació Catalana de Rugby, Ignasi Planas.

Entrega de premis de la Copa de la Reina de Rugby. Foto: Anna Bassa

CR Cisneros, Rugbi Turia i CR Majadahonda, els tres primers classificats de la GPS Copa de la Reina. Foto: Anna Bassa