Derrota del Junior FC a les semifinals de l'Euro Hockey League tot i fer un bon partit

L'equip femení d'hoquei herba del Junior FC no ha pogut culminar amb victòria un bon partit en les semifinals de la màxima competició europea

No ha pogut ser. El Junior FC ha caigut a les semifinals de l'Euro Hockey League davant l'AH&BC Amsterdam, amfitrions i un dels màxims favorits, per 2-1. Les santcugatenques han fet un bon partit, han dominat els dos primers quarts i han arribat a la mitja part amb un 0-1 a favor. A la represa, les holandeses han anat guanyant el domini del partit, fins que han aconseguit remuntar.

Tot i la derrota, l'equip femení d'hoquei herba ha fet història en la seva primera participació en la màxima competició europea i en una fita sense precedents per l'esport de Sant Cugat. Després de guanyar al Düsseldorfer HC en els quarts de final, el Junior FC no ha pogut contra l'Amsterdam en les semifinals tot i tenir opcions de victòria i trobar-se amb un arbitratge rigorós. Ara, les santcugatenques lluitaran per la medalla de bronze aquest dilluns.

Més info: Victòria històrica del Junior FC en la màxima competició europea

El Junior FC ha sortit millor en el partit, amb un domini clar durant el primer quart i jugant més en camp contrari. Les santcugatenques han desactivat l'atac de l'AH&BC Amsterdam amb una bona pressió i bona defensa. De fet, el primer quart ha acabat amb un penal-còrner forçat per Mariona Serrahima, que el Junior FC no ha pogut materialitzar, deixant el marcador en un 0-0.

El gol de Maialen Garcia

El segon quart ha començat encara millor pel Junior FC, amb una gran jugada per la banda dreta que ha acabat marcant Maialen Garcia després d'una passada de Mariona Serrahima per posar el 0-1. En els últims minuts del segon quart, el Junior FC ha patit més i ha jugat dos minuts amb una jugadora menys per l'exclusió de Gigi Oliva. Anna Gil ha arribat a marcar el 0-2, tot i que el gol ha estat anul·lat de manera dubtosa.

A un minut d'acabar el segon quart, l'Amsterdam ha tingut dos penals-còrner i un stroke, que no han aprofitat, i el Junior FC ha conservat l'avantatge a la mitja part.

Dos gols de l'Amsterdam

El tercer quart ha començat amb un nou stroke per l'Amsterdam, que l'ha tornat a fallar. El partit s'ha equilibrat, amb arribades dels dos equips, però unes holandeses cada vegada més perilloses. Finalment, han aconseguit empatar a deu minuts pel final del tercer quart. Jana Martínez, portera del Junior FC que ja va ser clau en la tanda de penals en els quarts de final, ha fet una gran invervenció amb tres aturades consecutives. Tot i que les santcugatenques també han tingut ocasions, l'Amsterdam s'ha avançat al marcador (2-1) amb un gol de penal-còrner a pocs segons d'acabar el quart i quan el Junior FC tenia una jugadora menys.

L'Amsterdam s'ha mostrat superior durant el darrer quart del partit, mantenint bona part de la possessió de la pilota i cedint poques ocasions al Junior FC.