El 17è Cros Ciutat de Sant Cugat, amb 5.000 inscrits

La xifra d’inscrits, la mateixa que el 2014. L’organització, l’Ajuntament i l’OMET, presenta novetats i millores amb l’objectiu de seguir apostant per aquesta competició atlètica de qualitat

Uns 5.000 són els escolars que s’han inscrit en el 17è Cros Ciutat de Sant Cugat, que se celebra aquest diumenge, 8 de novembre, al parc de la Pollancreda. Aquesta xifra és la mateixa que el 2014, quan es van inscriure 4.970 atletes, una xifra superior als 4.670 escolars del 2013 i als 4.406 del 2012. Les inscripcions, que són gratuïtes, es van tancar el dimarts 3 de novembre.

Una sessió d’entrenament prèvia a la cursa, el pagament de 3 euros en la categoria sènior i la utilització d’un xip d’un sol ús són les principals novetats d’aquesta ja dissetena edició.

L’entrenament previ al cros, un èxit

Una de les novetats d’aquest 17è Cros Ciutat de Sant Cugat ha estat l’entrenament previ al cros, que es va fer el dissabte 31 d’octubre, al matí, al parc de la Pollancreda, escenari, un any més, d’aquesta cursa d’atletisme escolar. Hi van participar 110 atletes, de les categories prebenjamí (66), benjamí (31) i aleví (13).

Xavier Requeno, responsable de l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET), ha qualificat de “superèxit” aquesta iniciativa. “Com que era la primera vegada que ho fèiem, no esperàvem que hi participessin tants nens i nenes. Havíem calculat l’assistència de 50 o 60 escolars. La idea és repetir-ho en la pròxima edició”, ha assegurat Requeno.

3 euros per a SCAPS

Després de col·laborar amb Càritas Sant Cugat i l’Associació Pro-Disminuïts Físics i Psíquics Sant Cugat (ASDI), aquest 2015 la campanya solidària del cros anirà destinada a l’associació Sant Cugat amb el Poble Sahrauí (SCAPS). Tots els participants del cros podran fer una aportació voluntària a l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET) abans de la cursa i també a la carpa que s’instal·larà al parc de la Pollancreda el dia de la competició.

A més, i com a novetat d’enguany, els participants en la cursa sènior han hagut de fer un pagament simbòlic de 3 euros, els quals aniran íntegrament destinats a SCAPS, l’entitat que enguany ha escollit l’Ajuntament de Sant Cugat per col·laborar en el seu projecte social. Aquells corredors o corredores que, per motius econòmics, no hagin pogut fer front als 3 euros, hi podran participar sense cap cost, segons l’Ajuntament de Sant Cugat.

Un total de disset curses

Les categories (masculí i femení) que estableix l’organització són de prebenjamí (nascuts els anys 2008 i 2009) fins a sènior o popular (a partir de l’any 1996), i també la cursa Special Cros, adreçada a persones amb discapacitat intel·lectual. La primera de les disset curses serà la sènior o popular i començarà a les 9 hores, mentre que l’última serà la de prebenjamí femení de primer any (nascudes el 2009) i començarà a les 13.50 hores. Tots els participants rebran, com cada any, un obsequi, que en aquesta ocasió, com l’any passat, també serà una bossa. Els millors classificats d’algunes categories aconseguiran el passi per participar en la Final Nacional dels Jocs Esportius Escolars, una competició encara per confirmar si s’acabarà celebrant.

Per segon any consecutiu, l’Ajuntament i l’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET), organitzadors del Cros Ciutat de Sant Cugat, han editat una guia informativa del cros, ara més completa.

El DIARI i el TOT hi col·laboren

Un any més, els mitjans de comunicació locals de Totmedia, el DIARI de Sant Cugat i el TOT Sant Cugat, col·laboren en el Cros Ciutat de Sant Cugat. Com en el 2014, el DIARI de Sant Cugat publicarà un extens reportatge fotogràfic del cros. Serà en l’edició del divendres 13 de novembre. El DIARI i el TOT també publicaran la fotografia guanyadora del quart Concurs Fotogràfic Digital que organitza el cros. Les tres millors fotografies s’enduran material esportiu.

Aparcament vigilat

Després de l’èxit de les dues primeres edicions, l’organització també habilitarà un aparcament vigilat per a bicicletes al carrer de Puig i Cadafalch amb l’objectiu que els participants puguin desplaçar-se fins al cros d’una manera més còmoda i sostenible.

Les classificacions, a l’OMET

Les classificacions del 17è Cros Ciutat de Sant Cugat es podran consultar el mateix dia de la prova al web de l’OMET.

L’organització lliurarà un trofeu als tres primers classificats de cada categoria, sexe i cursa, així com una medalla del quart al vuitè classificat. En la categoria sènior o popular hi haurà un trofeu pels tres primers classificats per sexe. També hi haurà premis per equips (categories escolars).

Per setè any consecutiu, el Cros Ciutat de Sant Cugat compta amb el patrocini de l’Hospital General de Catalunya Quirón Salud.

L’organització compta amb més d’un centenar de persones i amb la col·laboració també de clubs esportius com la Secció d’Atletisme del Club Muntanyenc de Sant Cugat i de la Unió Ciclista Sant Cugat.

El pressupost de l’edició d’enguany és de 13.711 euros, 3.000 euros menys que el 2014.
El 2014 hi van córrer 4.119 escolars, fet que va significar el tercer rècord consecutiu del cros.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem