El Club Artística Sant Cugat celebra la cloenda de l'any al Pavelló

La festa de final de curs del club reuneix a 70 gimnastes d'entre 3 i 15 anys per a una performance col•lectiva davant les famílies

El Club Artística Sant Cugat celebra el seu tercer any des de la seva fundació, i ho fa obrint-se al poble. Un centenar de persones, la gran majoria familiars i amigues de les petites, s'han acostat avui, 12 de juny, al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler per a veure actuar a les gimnastes, la més petita de les quals té 3 anys i mig, i 15 la més gran. Enfundades en un mallot verd i blanc a conjunt, les nenes han ofert una sèrie de demostracions vehiculades per un conte, llegit a fragments, sota la temàtica de la màgia i la il·lusió. Fins i tot han comptat amb un espectacle de màgia en el qual les petites han sortit com a voluntàries per a assistir al mag.

"La veritat és que hi havia moltes ganes, molta il·lusió de fer-ho," comenta Núria Palos, entrenadora i presidenta del club. L'objectiu d'aquesta demostració era poder reflectir els aprenentatges adquirits i l'evolució de les gimnastes al llarg del curs. "Hi ha moltes 'peques', que de fet és el que esperen a la temporada," afegeix, fent referència a les noves incorporacions al club, menors de sis anys, que és la primera vegada que podran exhibir les seves habilitats davant la família. "Les altres competeixen a consell esportiu o federació, i aquestes ja han anat sortint durant tota la temporada. Però les 'peques', de fins a sis anys, no poden competir, i és el que esperen." Per a elles, és un dia molt important, i que porten treballant durant tot un any.

A l'esdeveniment també s'hi ha afegit nenes dels equips de l'escola La Floresta i el Pureza de Maria, que, tot i no formar part del club, també treballen amb les entrenadores.

El Club Artística no para de créixer

El club el formen nenes d'entre 3 i 15 anys FOTO: Haidy Blanch

Aquest és el segon any que s'organitza aquest espectacle, que l'any passat es va fer a les instal·lacions del club, al Parc de la Pollancreda. Però gràcies al seu èxit i a l'onada de noves inscripcions que han rebut aquest any, les organitzadores van concloure que no disposaven d'espai suficient i van demanar a l'Ajuntament poder celebrar la festa de final de curs al pavelló.

Ambient de disciplina, però familiar

L'esdeveniment ha comtpat amb un espectacle de màgia que s'anava intercalant entre les demostracions FOTO: Haidy Blanch

La gimnàstica artística és un esport que es caracteritza per l'alta disciplina a la qual se sotmeten de vegades les gimnastes, sobretot a nivells d'alta competició. Les entrenadores s'han esforçat per mantenir una imatge acord amb un esport que requereix la màxima concentració per a realitzar les piruetes. Tanmateix, des de l'organització del club insisteixen a crear un ambient familiar, on la companyonia entre les gimnastes estigui al mateix nivell que la disciplina. Es treballa la disciplina, però també es treballa ser companyes.

Entrega de premis per les terceres de Catalunya

Es treballa la disciplina, però també es treballa ser companyes FOTO: Haidy Blanch

En finalitzar l'esdeveniment, s'ha organitzat una entrega de medalles, amb especial recordatori a l'equip que va guanyar fa poc el bronze a la lliga escolar, quedant terceres de tot Catalunya. Les gimnastes, d'entre 11 i 12 any, han comptat amb un espai per demostrar els seus coneixements i habilitats gimnàstiques.

En finalitzar l'entrega de premis, les famílies han baixat a la pista per ajudar a endreçar els aparells de gimnàstica i el tatami.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem