El CR Sant Cugat deixa escapar l’ascens a falta de 3 minuts

Un assaig de Damián Laguna a les acaballes del partit deixa el marcador final en 19 a 14, cinc punts de diferència insuficients per donar la volta a la eliminatòria.

Club de Rugby Sant Cugat 19 – Universidad de Granada 14

Club de Rugby Sant Cugat: Mauri, Monme, Bam Bam, Rodrigo, Fede, Piraña, Marcelo, Nico, Enric, Iñaki, Ricard, Darío, Perico, Arnau i Lucci. Suplents: Ramoncín, Parets, Balsells, De Riquer, Eloy, Marc i Daniele.

Universidad de Granada: Álex, Pablo, Antorcha, Campana, J. Hernández, Luky, Javi, Fernando, Sojo, Campos, Tiernan, Fabi, Damián, Requena i Agustín II. Suplents: Curilla, Carni, Kramer, Bollo, Agustín I, Rubén i Cecilio.

Marcador: 0-3 Tiernan (1’), 3-3 Iñaki (5’), 6-3 Iñaki (7’), 6-6 Tiernan (8’), 11-6 Perico (21’), 13-6 Iñaki (21’), 16-6 Iñaki (28’), 19-6 Iñaki (37’). 19-9 Tiernan (46’), 19-14 Damián (77’)

Promoció d’ascens a Divisió d’Honor B. Partit de tornada. Zona Esportiva Municipal de la Guinardera. 300 espectadors.

El CR Sant Cugat ha estat durant molts minuts a Divisió d’Honor B, però ha acabat cedint en el moment clau del partit, en l’última jugada d'atac del conjunt visitant que ha suposat el 19 a 14 final. Els santcugatencs necessitàven guanyar de 6 punts per empatar, i de 7 per guanyar i pujar de categoria. En tres setmanes tindran una darrera oportunitat d'aconseguir l'ascens, en una nova eliminatòria a dos partits.

Ryan Tiernan i Iñaki Berasategui, els homes que han executat els cops de càstig i els xuts a pals de cada equip, han agafat protagonisme d’immediat. Els dos han fet els sis primers punts pels seus quan encara no s’havien disputat els primers 10 minuts de joc. L’Universidad de Granada tenia la consigna clara: anotar tot el que fos possible i des de qualsevol posició i sobretot, defendre amb contundència. Ho ha fet durant molts minuts, de fet el CR Sant Cugat ha necessitat més de 100 minuts per fer la seva primera marca en l’eliminatòria. L’ha fet un home clau en aquest equip, Perico, al minut 21. Iñaki ha convertit per deixar el marcador en 13-6.

L’assaig ha donat empenta al CR Sant Cugat, que ha portat la iniciativa durant tot el primer temps. Abans del descans Berasategui ha convertit dos cops de càstig més, un de molt mèrit des del mig del camp i escorat a l’esquerra.

El segon temps ha estat completament diferent. El Club de Rugby Sant Cugat ha perdut força en atac però ha sabut defendre amb ungles el resultat. Tiernan ha escurçat distàncies amb un cop de càstig (19-9) al minut 6, després de tres intents fallats de forma consecutiva. El Sant Cugat ha tingut poques opcions de fer marca i amb el pas dels minuts la clima de suspens s’ha anat apoderant de la grada. Una grada, per cert, que ha estat increíble, animant com mai el seu equip. Al 37, a tres del final, Damián Laguna ha fet marca pels visitants, una marca que acabaria suposant l’ascens dels granadins ja que el Sant Cugat s’ha quedat sense temps de reacció. Només un xut de falta molt llunyà, des de gairebé el centre del camp d’Iñaki, podria haver-ho evitat, però no ha entrat.

Una nova oportunitat
El CR Sant Cugat tindrà la possibilitat de jugar una nova eliminatòria i per tant, una nova possibilitat de pujar de categoria. Jordi Justícia, tècnic del CR Sant Cugat, ha explicat després de l’enfrontament d’aquest diumenge que “costarà aixecar-se però ho hem de fer, toqui qui ens toqui els podem guanyar”. Justícia, que ha apuntat que en aquest partit “sí que hem fet el nostre joc”, assegura que aquest és l’any per pujar: “Encara ho podem aconseguir, aquest equip té nivell per estar a dalt, i aquest és l’any que ho ha de fer”, ha comentat.