El CR Sant Cugat s'imposa al Belenos RC i acaricia l'ascens

Els blau-i-negres han vençut als asturians per un clar 31 a 12 en una gran segona part i han deixat ben encarrilada la possibilitat de jugar l'any vinent a Divisió d'Honor B

CR Sant Cugat 31 - Belenos RC 12

Club de Rugby Sant Cugat: Parets, Monme, Mauri, Rodrigo, Fede Gómez, Piraña, Marcelo, Nico, Enric, Iñaki, Ricard, Darío, Perico, Daniele i Lucci. Suplents: Leo, Balsells, Martín Noriega, Mata, Eloy Valentinis, Arnau i Marc Forman.

Belenos RC:
 Karlones, Nachone, Artime, Jusko, Marcos, Heres, Gabel, Belar, Méndez, Hugo, Dave, Sebas, Panzu, Estéfano i Iyán. Suplents: Arbesuc, Abraham, Adrián, Bonano, Esteban, Javi Quillo, Koke, Felipe, Diego Gayu, Guti i Paquete.

Marcador: 5-0 Daniele (7'), 5-3 Hugo (10'), 5-6 Hugo (17'), 10-6 Iñaki (34'), 10-9 Hugo (49'), 15-9 Piraña (52'), 17-9 Iñaki (52'), 22-9 Rodrigo (67'), 24-9 Iñaki (67'), 29-9 Marcelo (70'), 31-9 Iñaki (70'), 31-12 Hugo (77')

Partit d'anada de l'eliminatòria d'ascens a la Divisió d'Honor B. ZEM de la Guinardera. 200 espectadors

Aquest dissabte al migdia, a la ZEM de la Guinardera, el Club de Rugby Sant Cugat i el Belenos RC han disputat el primer partit de l'eliminatòria que designarà quin dels dos conjunts puja a Divisió d'Honor B –la categoria de plata del rugbi nacional– la propera temporada.

El matx ha començat igualat, però en pocs minuts els jugadors locals s'han apoderat del control del partit. Tant és així, que al minut 7 de joc, amb un Belenos que es feia fort defensivament i només esperava la seva opció en algun contraatac, el CR Sant Cugat s'ha apuntat la primera marca després d'una gran jugada col·lectiva. L'encarregat de transformar-la ha estat Daniele. Malauradament l'acció només ha fet pujar 5 punts al marcador, ja que Iñaki ha errat el posterior xut a pals.

A partir d'aquest moment els homes de Jordi Justícia han patit una davallada en el seu joc, amb algunes imprecisions i tres pèrdues de pilota força clares i de manera gairebé consecutiva. Aquesta circumstància l'han aprofitat els visitants per capgirar el marcador mitjançant dos cops de càstig. L'asturià Hugo s'ha mostrat molt segur i en els minuts 10 i 17 ha fet passar la pilota entre els dos pals per situar el 5 a 6.

Tot i el joc poc vistós d'aquest primer temps, la insistència local ha obtingut el seu premi a sis minuts pel descans, quan Iñaki ha aconseguit fer la segona marca local, posant novament el CR Sant Cugat per davant. 10 a 6. El mateix jugador ha tornat a fallar en el xut a pals posterior.

Domini absolut
A la represa, amb tot per decidir, els homes de Jordi Justícia han sortit dels vestidors disposats a endur-se el matx de manera clara, tot i que als 9 minuts, el visitant Hugo, ha tornat a transformar un nou cop de càstig i ha reduït el desavantatge asturià a un punt. A partir d'aquest moment, el CR Sant Cugat s'ha fet amo i senyor del partit. Al minut 12, Piraña ha fet marca i en aquesta ocasió Iñaki sí que ha estat encertat en el xut, establint el 17 a 9.

Després de molta estona treballant molt bé la pressió defensiva i creant perill en atac, els blau-i-negres han anotat cinc punts més de la mà de Rodrigo (min. 27). Iñaki, ha fet pujar dos punts més al marcador gràcies al seu encert en el xut a pals.

Amb l'ampli marcador de 24 a 9, els locals no s'han conformat i encara han fet més gran la ferida del Belenos RC, quan Marcelo ha fet anar de corcoll tota la defensa i tot sol, en una gran jugada personal, ha tornat a plantar la pilota darrere la línia que marca el final del terreny de joc. Iñaki, molt més encertat que en la primera part, no ha perdonat en el xut (31-9)

El conjunt visitant ha mirat de maquillar el marcador en els instants finals, però només Hugo, i gràcies a un altre cop de càstig, ha pogut fer un xic menys dolorosa la derrota del Belenos. Amb el 31 a 12 final els blau-i-negres només cal que confirmin la setmana vinent, a Astúries, que són equip de Divisió d'Honor B.

S'ha de rematar
L'entrenador, Jordi Justícia, no ha estat gaire conforme amb el joc dels seus homes però ha donat per positiu el resultat: "ens emportem un bon coixí, però no hem fet el joc fluïd que volíem". Ha comentat que els ha faltat "imposar el nostre ritme de joc, sobretot en la primera part. En la segona hem fet masses faltes, aturant massa el partit, nosaltres voliem jugar més".

Pel partit de tornada, el tècnic santcugatenc ha assegurat que sortiran com han sortit avui: "no podem sortir a mantenir el resultat, hem d'anar a jugar, a demostrar que som un equip que pot jugar bé".