El Futbol Sala Sant Cugat exposa el seu malestar pel trasllat a la ZEM La Guinardera

Un centenar de persones han assistit a una reunió convocada pel club en la que hi ha participat el regidor d'Esports de l'Ajuntament, Eloi Rovira

Amb un to força crític envers la regidoria d'Esports de l'Ajuntament de Sant Cugat, Jordi Palau, president del Futbol Sala Sant Cugat, ha explicat als socis del club, en una sessió informativa, quins són, segons l'Ajuntament, els criteris pels quals el club ha de traslladar la seva activitat esportiva al nou pavelló de la ZEM La Guinardera, que entrarà en funcionament a principis de setembre. Palau ha fet la seva exposició aquest dijous, 8 de juny, a la tarda, al Casal Torreblanca, davant un centenar de persones, entre jugadors, pares, mares, entrenadors i directius de l'entitat, i amb la presència d'Eloi Rovira, regidor d'Esports de l'Ajuntament, acompanyat de Marisa Santamaría, cap del Servei d'Esports, Àmbit de Polítiques Socials, Habitatge i Esports del consistori i el tècnic d'esports, Albert Taranilla. Entre jugadors i entrenadors, el club, que la pròxima temporada 2017-2018 celebrarà el seu 40è aniversari, mou prop de 250 persones.

Palau rebat un per un tots els criteris de l'Ajuntament

A la sessió informativa hi han assistit un centenar de persones. FOTO: Àlex López Puig

Palau ha començat la seva exposició rebatent un per un tots els criteris tècnics que detalla l'Ajuntament perquè el club marxi a la ZEM La Guinardera. Això, un document en què es detalla que el FS Sant Cugat compleix tots els criteris que exposa l'ajuntament, i també una proposta de millora de la situació actual del club, un document que també ha lliurat a la regidoria d'Esports a través d'una instància a l'Ajuntament.

Què demana el club per marxar a la ZEM La Guinardera?

La sessió informativa s'ha fet al Casal Torreblanca. FOTO: Àlex López Puig

Per poder fer una "transició positiva" a la nova instal·lació, Jordi Palau ha demanat a l'Ajuntament els següents requisits, amb l'objectiu "d'intentar minimitzar la marxa del club a la ZEM La Guinardera": que el club pugui entrenar cada dia, de dilluns a divendres; transport públic gratuït en horari de 17 a 21 hores; que es millorin els accessos i la zona d'aparcament de la ZEM La Guinardera; que el club tingui un local social i que pugui utilitzar una sala de formació, una sala d'estudi pels nens i una sala de reunions a La Guinardera; una ajuda econòmica i social (famílies i clubs); tenir les mateixes condicions que el Club de Rugby Sant Cugat i la secció d'atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat, que també utilitzen aquest equipament municipal; que la regidoria d'Esports ajudi en la promoció del futbol sala a les escoles perquè "no tenim accés a les escoles", i prioritzar la cobertura de les Pistes de Sant Francesc. En aquest últim punt, Eloi Rovira ha assegurat que "el cobriment d'aquesta instal·lació no està prevista en un o dos anys per les dificultats que hi posen els veïns".

A banda del FS Sant Cugat, al nou pavelló de la ZEM La Guinardera també disposarà de franges horàries l'Escola de Patinatge (EPA) de Sant Cugat (fins ara ho feia al Pavelló 2) i el Club Voleibol Sant Cugat (ja disposa del Pavelló de Valldoreix).

Palau: "El FS Sant Cugat pateix un greuge comparatiu"

Imatge interior del nou pavelló de la ZEM La Guinardera. FOTO: Twitter Eloi Rovira

Palau ha deixat ben clar que "no volem crear cap mala maror ni tampoc amb la resta de clubs de Sant Cugat. Només volem que se'ns tracti com la resta de clubs".

Rovira: "És la proposta més equilibrada possible"

Imatge interior del nou pavelló de la ZEM La Guinardera. FOTO: Twitter Eloi Rovira

Després de Jordi Palau, Eloi Rovira ha iniciat la seva intervenció assegurant que "no tota la informació que ha donat Palau és com l'ha explicat, però no entraré a debatre-ho". Rovira ha assegurat que el FS Sant Cugat disposarà de tots els serveis que demana a la ZEM La Guinardera i que la decisió de l'Ajuntament "és la proposta més equilibrada possible. La quantitat de variables que hi ha fa molt complicat el procés. Hi ha més de deu criteris. Ho hem intentat fer amb el màxim de professionalitat possible. Sóc conscient que és un canvi important però el trasllat ha de ser molt positiu pel FS Sant Cugat".

Per la seva banda, Marisa Santamaría ha assegurat que "ho hem intentat fer de la millor manera possible" i que "tot allò que puguem fer ajudar el club, ho farem".

Hi haurà autobús gratuït

Eloi Rovira s'ha compromès a què a partir del setembre l'Ajuntament posarà a disposició dels clubs de la ZEM La Guinardera un autobús llançadera gratuït, que sortirà molt a prop de la ZEM Rambla del Celler i anirà a la ZEM La Guinardera.

Els pares, molestos

En el torn de preguntes, els pares que han intervingut han mostrat el seu malestar per aquest canvi. "Tècnicament on hi pot jugar el FS Sant Cugat, també ho pot fer el Club Handbol Sant Cugat (l'altre club que també hagués pogut traslladar-se a la ZEM La Guinardera; "És una decisió unilateral"; "No hi veig cap avantatge pel club" són algunes de les frases que han utilitzat els pares. L'acte també ha comptat amb la presència de l'expresident del FS Sant Cugat, Josep Maria Zapater, que ha fet una intervenció molt crítica en vers l'Ajuntament. El club també està recollint signatures, fet que evidencia el malestar dels pares.

Els horaris, en negociació

La proposta d'entrenaments que ha fet l'Ajuntament al FS Sant Cugat és que entrenin els dilluns, dimecres i divendres, i el FS Sant Cugat demana també entrenar dimarts i dijous, que són els dies que el club entrenava fins ara al pavelló 3. Ara, estan en negociacions. El club també entrenarà a les Pistes de Sant Francesc i a l'escola Pla i Farreras.

En el tram final de l'acte, Rovira ha dit als assistents que havia de marxar a un altre acte quan encara hi havia alguns torns de pregunta demanats. Un pare del club s'ha apropat a la taula on hi havia el regidor d'Esports, l'ha escridassat i li ha demanat explicacions. Jordi Palau, president del FS Sant Cugat, i Albert Tejero, tresorer del club han hagut d'intervenir per calmar els ànims d'aquest soci.

El FS Sant Cugat també convocarà pròximament eleccions a la presidència del Futbol Sala Sant Cugat.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem