El Junior femení cau a la final de la Divisió d'Honor contra el Club de Campo

Derrota als shootouts de l'equip de Joan Vadillo en un partit marcat per la calamarsada que l'ha obligat ha aturar-se durant 2 hores i mitja

El femení del Junior tanca la temporada amb una gran actuació davant “el millor equip d’Espanya i un dels millors d’Europa”, el Club de Campo, com deia ahir Joan Vidal, l’entrenador. Han patit, però no han decaigut en cap moment fins als shoot outs, on les jugadores blaves han acabat perdent per 4 a 3, en l'últim partit de Vidal a la banqueta del femení del Junior, l'any que ve entrenarà al masculí.

El primer quart no ha tingut massa història durant els primers minuts, ja que el joc al mig del camp ha estat el clar protagonista, sense que cap dels dos equips acabés de trobar l'espai entre la defensa rival. Les primeres a fer-ho, però han estat les jugadores del Junior a través d'un penal-corner que no ha acabat anotant per culpa de la bona feina de la defensa i del travesser. No obstant això, després ha sigut el Club de Campo el que ha percudit de manera insistent la defensa del Junior, forçant diversos penals-corner que la portera vallesana ha pogut aturar amb més d'una acció de mèrit i també gràcies a la línia defensiva de les noies de Joan Vidal.

El segon quart ha començat també amb bastant de joc al mig del camp, encara que les dominadores de l’escena seguien sent les madrilenyes. Aleshores ha arribat el perill de tempesta elèctrica i el posterior xàfec, amb calamarsada inclosa, que ha obligat ha aturar el partit durant 2 hores i mitja quan quedaven 9 minuts per arribar al descans. Quan s’ha reprès el joc el Club de Campo ha tornat a ser dominador i ha acabat marcant quan faltaven 2 minuts per arribar a la mitja part, obra de Carmen Cano. D’aquesta manera s’ha arribat al descans, que només ha estat de 5 minuts per l’aturada anterior, amb l’1 a 0 a favor del Club de Campo. "Fins a l'aturada crec que hem estat bé, sobretot en el primer quart. La tornada no ha estat bona i per això ens han marcat, no podiem sortir", ha comentat Joan Vidal al final.

La pluja ha estat una de les protagonistes de la final. FOTO: Pol Langa Sebastià

Èpic

El tercer quart també ha estat propietat del Club de Campo, que ha seguit insistint i ha tingut més d'una ocasió per eixamplar el marcador. Si no ho ha aconseguit, té gran part de culpa la portera santcugatenca a qui l'aturada per les inclemències del temps no ha refredat. Els últims minuts del quart han sigut del Junior, que ha tingut inclús un penal-corner per posar l'empat.

L'últim quart ha tornat a estar marcat per la pluja, però en aquest cas no s'ha hagut d'aturar el partit. El que sí que li ha donat ha estat un punt èpic, més si cabia, perquè el Junior ha estat pressionant els 17 minuts i 30 segons, fins al final. Precisament, quan faltaven pocs segons per complir el temps reglamentari, han arribat un seguit de 3 penals-corner a favor del Junior. El primer i el segon, han acabat amb el seu consecutiu, però el tercer ha desembocat en un penal stroke. El públic, sota els paraigües, s'han posat dempeus per observar l'última acció del partit. Fernanda Flores s'ha encarregat de posar la bola lluny de l'abast de la portera madrilenya i enviar el partit als shoot outs que han permès a l'equip de Madrid emportar-se el títol.

Joan Vadillo acaba el períple com a entrenador del femení

Joan Vadillo ha comentat que "a partir d'una bola que hem tingut a dalt, l'equip s'ho ha cregut l'equip ha estat esplèndid i no ha parat fins que hem aconseguit el gol", com a una de les claus per entendre aquesta resisència. Fent un balanç de la temporada, l'entrenador ha valorat que "hem fet molt bona part final. Ha estat un any irregular i no hem acabat de corregir determinades coses, però ara al final l'equip ha estat molt sòlid, tot i que hem tingut baixes i contratemps. Malgrat tot l'equip a continuat amb el guió previst i ens ha portat a estar a tocar de guanyar la lliga", ha afegit. Respecte a la temporada que ve, Vidal explica que l'encara "amb molta il·lusió. Fins ara no hem tingut feina amb tancar bé la temporada. A partir de demà ja a atacar el nou repte amb moltes ganes i amb el convenciment que si treballem bé tindrem èxit segur".

Repàs de la temporada

El Junior tanca la temporada amb un sots campionat molt treballat: va acabar la fase regular en tercera posició, només darrere del mateix Club de Campo i del Polo, mentre que va derrotar la Real Sociedad en dos grans partits al Lluís Serrahïma. Ahir va aconseguir una treballada victòria contra l’Egara al seu propi camp i avui ha portat al Club de Campo als shoot outs.