El sisè ITF Tennis Senior Ciutat de Sant Cugat homenatjarà el santcugatenc Blas Meca

El torneig es celebrarà del 22 al 26 de maig, estarà organitzat conjuntament pel Club Tennis Natació Sant Cugat i el Club Júnior i comptarà amb una categoria de majors de 85 anys

El Club Tennis Natació Sant Cugat i el Club Junior 1917 uneixen forces per l'organització del pròxim  ITF Senior Ciutat de Sant Cugat - Memorial Blas Meca. El torneig de tenis, que s'ha presentat aquest dijous 17 a la Sala de Plens de l'Ajuntament, es durà a terme del dimarts 22 al dissabte 26 de maig i inclourà categories de fins a majors de 85 anys.

El torneig, en el que participaran fins a 80 jugadors de tenis de 10 nacionalitats diferents, estarà dedicat a la memòria del santcugatenc Blas Meca (1934-1917), estretament vinculat al món esportiu de la ciutat i que, a més de membre fundador i expresident del Club Tennis Natació Sant Cugat, va estar vinculat al Club Muntanyenc, al Sant Cugat Esport F.C. i la Societat Coral La Lira. En aquest sentit el fill de Meca, Juanjo Meca, que era a la presentació de l'esdeveniment, ha volgut "agrair de tot cor aquesta iniciativa al Club Tennis Natació Sant Cugat, a l'Ajuntament i a tots els col·laboradors" que l'han fet possible.

Pel que fa a la col·laboració de les dues grans entitats que l'organitzen, el president del Club Júnior 1917, Rafa Espino, ha destacat que "aquesta col·laboració donarà més visibilitat a l'esdeveniment" i generarà ressó pel torneig i la ciutat". Una conjunció, la dels dos clubs, que tot i que no es preveu ampliar de moment "estic segur que tal com sortirà aquest any, repetirem l'any següent, sens dubte".

Més efusiu ha estat el president del Tennis Natació, Toni Lloret, que ha explicat que "per nosaltres és una experiència nova però tenim la confiança doblement, en aquest torneig. Per un cantó, el Junior ens dóna suport i ja han fet tornejos en aquest sentit, i per l'altre nosaltres ja portem 13 ITF organitzats pel club". D'altra banda, Lloret ha destacat que "a Sant Cugat hi ha quatre clubs de tenis, i la veritat és que entre els quatre clubs hi ha una relació molt bona. No ens veiem com una competència sinó com a col·laboradors. Intentem anar a una en tots els aspectes, i això crec que reforça molt l'esport del tenis en una ciutat com Sant Cugat".

El torneig tindrà cinc categories: individual masculina de +35 a +85, individual femenina de +35 a +85, dobles masculins, dobles femenins i dobles mixtes.

Tot i que el dilluns 21 de maig ja es durà a terme el sorteig de quadres i l'ordre de jocs, tal i com ha explicat Anna Miguel, codirectora de l'esdeveniment, "el torneig no començarà fins dimarts 22 i les finals es jugaran simultàniament als dos clubs". També ha indicat que "suposem que hi haurà 15 parelles per les categories de dobles i mixtes".

Per la seva banda, la idea no és fer simplement un torneig on els participants es limitin a jugar. En paraules de Manu Navas, codirector del torneig, "no només volíem fer un torneig de tennis sinó que volíem fer un ambient més festiu pels jugadors. i que a més de jugar puguin fer algunes activitats". De fet, s'organitzaran tres activitats durant els dies del torneig: dues degustacions de productes dels patrocinadors Carnisseria SegarraBodegas Murviedro, els dies 22 i 24 de maig, i un sopar que servirà "perquè els jugadors es coneguin i per servir com a memorial i homenatge a Blas Meca", el 24 de maig a les 20.30 h, al CTN Sant Cugat.

A més, el divendres 25 es durà a terme una "exhibició de dobles dels campions d'Espanya de categoria +85", segons ha assegurat Navas, i el dissabte 26 es disputaran les finals i s'entregaran els premis posteriorment.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem