Tennis d'alt nivell en el 12è Torneig Futures BTT Tennis Academy de Valldoreix

A banda de repartir punts ATP, el torneig reparteix, també, un total de 15.000 dòlars en premis en metal·lic per als guanyadors

El Club Esportiu Valldoreix organitza, un any més, i ja en van 12, el torneig de tennis Futures BTT Tennis Academy Trofeu Internacional Vila de Valldoreix. L'organització de la competició compta amb la col·laboració de l'Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) de Valldoreix i la Federació Catalana de Tennis.

Els Futures són els tornejos del rang més baix de l'ATP. És a dir, els primers tornejos dins del tennis d'alt nivell. Per això, hi acostumen a participar joves que tenen per objectiu fer el salt definitiu al tennis professional. De totes maneres, tot i que l'habitual és veure-hi promeses, no és una competició amb límit d'edat, sinó que s'hi accedeix mitjançant rànquing o invitació.

El cap de setmana del 12 i 13 de maig comença la fase prèvia de la competició, pel que fa al quadre individual. 64 jugadors de 18 nacionalitats diferents buscaran classificar-se per a la següent fase: la fase final. De totes maneres, només 8 ho podran aconseguir. 

La fase final es disputarà, a partir del dilluns 14 i fins al diumenge 20 de maig. Hi participaran un total de 32 tennistes. 20 d'ells hi accedeixen directament per puntuació ATP; 4 ho fan per invitació amb wirld card; i els 8 restants són els que hi arriben via fase prèvia. La final del quadre individual es disputarà el diumenge 14 de maig a les 11:00h, a la pista central del Club Esportiu Valldoreix.

En el quadre de dobles, en canvi, no hi haurà fase prèvia. Així, la competició per parelles començarà el dilluns 14 de maig i hi participaran un total de 16 parelles. 14 d'elles classificades segons rànquing, i 2 que hi accedeixen mitjançant wirld card. La final del quadre de dobles es jugarà el divendres 18 de maig, a les 14:00h.

Diferents jugadors de l'acadèmia BTT del Club Esportiu Valldoreix participaran en la competició. Entre ells destaca el brasiler Orlando Luz, número 559 del rànquing mundial.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem