El Voleibol Sant Cugat guanya el primer partit de la fase d’ascens

El conjunt santcugatenc guanya per 3 sets a 0 el Motorsan Guadalajara i suma els primers tres punts de la fase

DSV CV Sant Cugat 3 – Motorsan Guadalajara Voley 0

DSV CV Sant Cugat: C. Borja, M. Sanchís, J. Bonet, A. Iriondo, P. López, M. Garcia i A. Garcia (lliure) –equip inicial– S. Julián, A. Berbel, L. Brun

Motorsan Guadalajara Voley: V. Calvo, M. Jovanovic, M. Ortas, I. Camara, C. Domine, P. Pérez i R. Estrada (lliure) –equip inicial­– N. Tejero.

Sets: 26-24 (29’), 25-19 (22’), 25-20 (24’)

Àrbitre: Oriol Barbany Puig

1ª jornada de la fase d’ascens de Superlliga 2. Pavelló de Valldoreix, 150 espectadors.

El conjunt santcugatenc rebrà el Cuesta Piedra Tenerife en la segona jornada FOTO: Lali Puig

El DSV CV Sant Cugat ha guanyat el primer dels sis partits de la fase d’ascens a Superlliga 1 davant el Motorsan Guadalajara, equip que va finalitzar segon al grup B de Superlliga 2. Una victòria important, donat que es tractaven dels primers 3 punts que es disputaven a casa, i davant un rival que no ha posat les coses gens fàcils.

De fet, en el primer set les santcugatenques han hagut de remuntar un 10-16, que després s’ha convertit en un 20-23 gairebé insalvable. L’aportació de Sara Julián, que ha sortit de la banqueta i que ha fet 9 punts en el primer set, i dos punts decisius d’Andrea Iriondo –el 24-24 i el 25-24– han permès a les locals anotar-se el primer set (26-24).

La remuntada gairebé heroica del primer set ha suposat tot un punt d’inflexió en el partit, ja que en el segon set les santcugatenques s’han sentit més còmodes i a les visitants, per contra, els han entrat tots els dubtes. El segon parcial l’han tancat amb un 25-19.

El tercer set ha estat molt més irregular. Les manxegues han començat dominant en el marcador, després el Sant Cugat s’ha posat 7 punts per davant (16-9), i quan semblava que el partit ja estava sentenciat les visitants han igualat amb un parcial de 0-6. Amb tot, el Sant Cugat ha sabut frenar la remuntada visitant i s’ha acabat imposant 25-20.

Rafa Ruiz: “No hem jugat bé però hem sabut competir”

L’entrenador del DSV CV Sant Cugat, Rafa Ruiz, ha estat crític amb el joc de les seves jugadores, malgrat que ha reconegut que el resultat és molt positiu: “Estem contents perquè un dels objectius era començar el play-off a casa amb una bona victòria, tot i que potser avui no s’ha vist reflectit en el joc”. Ruiz ha assegurat que “no hem jugat bé però hem sabut competir, que potser encara és més important que jugar bé”.

Ruiz també ha apuntat que guanyar com a local és especialment clau: “En una competició com aquesta, tan curta, les victòries a casa són el més important. Si podem sumar de 3 en 3 millor, però l’important és guanyar i sumar en tots els partits”.

Cinc finals més

La pròxima jornada el DSV CV Sant Cugat tornarà a jugar com a local i s’enfrontarà al Cuesta Piedra Tenerife, segon classificat del grup A. Una nova victòria permetria afrontar amb garanties les tres següents jornades que disputarà com a visitant passada la Setmana Santa. En l’últim partit, les santcugatenques rebran a Valldoreix el CV Torrelavega, primer classificat del grup A.

El tècnic destaca del pròxim rival que té dues jugadores que són decisives: Wanda Banguero, "que va ser la millor jugadora de Superlliga 2 i l'any passat va estar a Superlliga 1", i Marisa Fernández, "que és una de les històriques del voleibol espanyol i una jugadora molt bona contra la que tindrem el plaer de jugar i d'intentar guanyar."