Els actes esportius centrals de la temporada 2016-2017

El Torneig Internacional de Voleibol Base Femení Ciutat de Sant Cugat Miquel Martínez, les curses atlètiques i els campionats de pàdel, algunes de les competicions més importants que es faran

La ja tretzena edició del Torneig Internacional de Voleibol Base Femení Ciutat de Sant Cugat Miquel Martínez, que organitza el DSV CV Sant Cugat, és un dels torneigs de volei base de referència a l’Estat espanyol. Hi participaran el club italià del Pallavolo Tor Sapienza i també s’estrenarà el DSV Brondby Volleyball Klub, de Dinamarca. El torneig es jugarà del 15 al 18 de setembre.

De fora de Catalunya hi jugaran quatre entitats: el Feel Volley Alcobendas, l'AD Voleibol Rivas, el Getxo Voleibol i el Dragons Voleibol Moralzarzal. Aquest equip madrileny s'estrena en el campionat. També hi competiran vuit clubs catalans. A banda del DSV CV Sant Cugat, que hi competirà amb catorze equips, també ho faran el CVB Barça, el CV Vall d'Hebron, el CV Esplugues, el CV Sant Boi, el Vòlei Sant Esteve, l'AE Carles Vallbona i el Voleibol Sant Just.

Un any més, les categories que estableix l’organització són la d’infantil (U-14), amb 16 equips; la cadet (U-16), amb 16 equips, i la juvenil (U-18), amb 12 equips. Hi participaran 14 clubs i 46 equips, amb mig miler de jugadores.

Campionat de Catalunya Absolut de Conjunts

El Campionat de Catalunya Absolut de Conjunts es farà al Pavelló 3. FOTO: Lali Puig

El Club Gimnàstica Rítmica i Estètica Sant Cugat organitzarà, per primera vegada, el Campionat de Catalunya Absolut de Conjunts de gimnàstica rítmica. Ho farà el 15 d'octubre al Pavelló 3 de la ZEM Rambla del Celler. El club local hi prendrà part amb tres equips: Primera Categoria, júnior i infantil. També hi haurà les categories de benjamí, aleví i sènior, tots de Nivell VIII. El Campionat de Catalunya serà classificatori pel Campionat d’Espanya, que es farà a Múrcia del 2 al 4 de desembre. També el mateix 15 d’octubre, l’entitat santcugatenca organitzarà la segona i penúltima fase de la Copa Catalana, del Nivell 4 al 7.

Gran Diada Popular del Club Tennis Natació Sant Cugat

El CTN Sant Cugat celebra, amb diferents actes, el 50è aniversari. FOTO: Lali Puig

Durant aquest 2016, el Club Tennis Natació Sant Cugat està organitzant molts actes per celebrar el seu cinquantè aniversari. El pròxim serà la Gran Diada Popular, amb la participació de l’Esbart, els Caparrots, el Grup Sardanista, el Grup Mediterrània, els Geganters i els Diables, el 17 de setembre. També hi haurà una arrossada. D’aquí fins a finals d’any, el Club Tennis Natació Sant Cugat té previst seguir organitzant actes del 50è aniversari, de pàdel de i de tennis.

La UE Sant Cugat fa 30 anys

El club fa 30 anys. FOTO: Lali Puig

La Unió Esportiva Sant Cugat celebrarà aquesta temporada esportiva 2016-2017 els seus primers 30 anys de vida. I ho farà amb un munt d’actes esportius, com la presentació dels equips, la quarta edició del Torneig de Reis en categoria preinfantil, al gener; una xerrada al Teatre-Auditori de la ciutat al voltant del món del bàsquet, al març, i unes 24 hores de bàsquet 3X3, al juny.  També farà altres actes de caràcter solidari i social.

La Fundació del Bàsquet Català i l’Ajuntament de Sant Cugat, amb la col·laboració, entre d’altres, de la Unió Esportiva Sant Cugat, organitzaran la Ciutat del Bàsquet Català 2017, amb diferents actes. L’altra secció de la UE Sant Cugat, la del tennis de taula, té previst convocar algun torneig obert i federat amb l’objectiu de captar nous palistes que segueixin nudrint la base.

40 anys de patinatge

L'Escola de Patinatge Artístic (EPA) al Pavelló 2. FOTO: Lali Puig

L’Escola de Patinatge Artístic (EPA) de Sant Cugat celebrarà el 28 de febrer del 2017 els seus quaranta anys d’existència a la ciutat. L’entitat esportiva local té previst organitzar una celebració per festejar-ho i també farà el Festival de Patinatge Artístic del 40è aniversari, a l’abril. Els dies 11 i 19 de novembre, l’EPA Sant Cugat farà el Trofeu Sant Cugat, i al juny del 2017 l’entitat organitzarà, un any més, proves federatives per pujar de nivell.

Club Esportiu Valldoreix

Torneig Internacional Sènior Open Valldoreix. FOTO: Lali Puig

El Club Esportiu Valldoreix està organitzant en els últims anys torneigs de primer nivell de tennis i de pàdel. En tennis, del 30 d’agost al 3 de setembre es va fer el 6è Torneig Internacional Sènior Open Valldoreix, un torneig de l’ITF Senior Circuit per a jugadors i jugadores de més de 35 anys.

Si no hi ha canvis, el club també organitzarà l’onzena edició del Futures BTT Tennis Academy Trofeu Internacional Vila de Valldoreix. El club també té previst acollir per quart any una prova del circuit de tennis Rafa Nadal Tour By Mapfre.

El pàdel també està sent protagonista en els torneigs que munta el CE Valldoreix. El club vol tornar a organitzar una de les tres úniques proves Super Gran Slam de la Federació Catalana de Pàdel. També serà l’organitzador del cinquè Torneig Força Miquel.

Curses atlètiques

La 8a Cursa DiR Mossos d’Esquadra de Sant Cugat, el 25 de setembre. FOTO: Lali Puig

Sant Cugat és una ciutat on es fan moltes curses atlètiques. La primera cursa que es farà és la vuitena edició de la Cursa DiR Mossos d’Esquadra de Sant Cugat, que organitzarà DiR Sant Cugat el diumenge 25 de setembre. Posteriorment, el Club Muntanyenc Sant Cugat, Club Tennis Natació Sant Cugat i Ajuntament convocaran la 33a Mitja Marató de Sant Cugat, el 23 d’octubre. El 18è Cros Ciutat de Sant Cugat es correrà el 13 de novembre. L’any 2016 es tancará amb la Sant Silvestre de Sant Cugat. La setena edició tindrà lloc el 31 de desembre. També es farà la 14a edició de les 5 Milles Femenines de Valldoreix i la 34a Cursa Popular de la Floresta, al juliol.

9a Marxa Transcollserola de BTT

Transcollserola de BTT. FOTO: Cedida

Un any més, la Unió Ciclista Sant Cugat organitzarà diferents activitats esportives a Sant Cugat. La 9a Marxa Transcollserola de BTT es farà el 20 de novembre i espera repetir l’èxit del 2015 que, amb 360 ciclistes, va fer rècord de participació. La primera Pedalada Solidària Campus Sant Cugat Índia es farà a l’octubre; l’Open BikeTrial, a la tardor del 2016, i l’Open Vallès-BCN de BikeTrial, a la rimavera del 2017.

Trobada Comarcal de Dansa

El hip-hop cada cop va a més. FOTO: Lali Puig

En els últims anys, la dansa esportiva o hip-hop s’han consolidat a Sant Cugat amb un bon número de practicants a les escoles santcugatenques. L’Oficina Municipal d’Esport per a Tothom (OMET) organitzarà la Trobada Local de Dansa el 28 de gener, i la ja novena edició de la Trobada Comarcal de Dansa, el 2 d’abril.

100 anys del Junior FC

Xavier Guix, vicepresident del Junior FC. FOTO: Artur Ribera

A partir del gener del 2017, el Junior FC celebrarà els seus 100 anys d'història. Xavier Guix, president del Junior FC ha explicat que "hi haurà dos tipus d’actes, socials i esportius. Pel que fa als esportius estem intentant que de cadascun dels esports principals puguin organitzar algun esdeveniment important. Pel que fa a actes socials hi ha un calendari previst que clourà l’1 de desembre de 2017 amb un sopar. Entre altres, es farà un llibre amb la història del club. El tret de sortida serà la presentació de la samarreta oficial del centenari, aquest desembre.

El Patí Hoquei Club Sant Cugat fa 50 anys

Keko Marzà, president del Patí Hoquei Club Sant Cugat. FOTO: Artur Ribera

El Patí Hoquei Club Sant Cugat celebrarà els seus 50 anys. El seu president, Keko Marzà, ha explicat que "pel club, mig segle de vida és una fita molt important, i un mèrit, no només d’una junta concreta, sinó que és fruit d’una evolució en la història, d’una trajectòria, que és resultat de l’esforç de moltes persones. Un club que el van iniciar un grup d’amics i que s’ha acabat convertint un dels millors clubs de Catalunya. Personalment per a mi és un orgull poder presidir l’entitat l’any del 50è aniversari".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem