Els esports federats que més es juguen a Sant Cugat

El futbol, el rugbi, la rítmica, l’hoquei herba i el bàsquet, els més practicats

El futbol, el rugbi, la gimnàstica rítmica i estètica de grup, l’hoquei sobre herba i el bàsquet són els cinc esports federats que més es practiquen a Sant Cugat. En alguns casos hi ha clubs que a banda de jugadors federats (la majoria), també tenen equips que competeixen en els Jocs Esportius Escolars. El futbol és, amb molta diferència, la disciplina esportiva que més es juga. Entre el Sant Cugat Esport Futbol Club, el Junior FC, la Penya Blaugrana Sant Cugat i el Club de Futbol Unión Mira-sol Baco sumen  1.820 jugadors.

Rugbi i rítmica

El Club de Rugby Sant Cugat i la gimnàstica rítmica i estètica de grup tenen 520 esportistes. Amb tot, de les 520 gimnastes, bona part són del Club Gimnàstica Rítmica i Estètica de Grup Sant Cugat, i la resta del Club Muntanyenc Sant Cugat.

Hoquei sobre herba

També supera el mig miler de practicants la secció d’hoquei sobre herba del Junior FC, amb 510 jugadors i jugadores. El bàsquet també és un esport destacat, amb 470 jugadors de la Unió Esportiva Sant Cugat i el Qbasket Sant Cugat.

Futbol sala

També cal ressaltar el futbol sala (FS Sant Cugat i Olimpyc Floresta FS) amb 380 jugadors; la Secció d’Atletisme del Club Muntanyenc Sant Cugat i el Club Voleibol Sant Cugat, amb 300, i el Club Karate Sant Cugat, amb 234 esportistes.

Jocs Esportius Escolars

També cal remarcar que a Sant Cugat hi ha més de 2.000 nens i nenes que participen en els Jocs Esportius Escolars, ja sigui en esports col·lectius o individuals, representats per escoles i clubs.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem