Els polítics guanyen a la tanda de penals als periodistes, que han merescut guanyar

Els polítics han fet el definitiu 4 a 4 a falta de tan sols quatre minuts perquè acabés el partit. Abans, els periodistes havien dominat en el camp i també en el marcador

La ja vuitena edició del Trofeu Alguna Pregunta Menys? de futbol 7, que enfronta polítics i periodistes de Sant Cugat per Festa Major, se l'ha endut la classe política en la tanda de penals (3-2). El partit s'ha jugat aquest dissabte, 30 de juny, al migdia, a la ZEM Jaume Tubau.

Si bé el partit l'han guanyat els polítics, han estat els periodistes qui, una vegada més, han posat el futbol. Fins i tot, s'han permès la llicència de fer tunels als polítics. De fet, Guillem de Pablo i Quim Lloveras han avançat als periodistes en els minuts 1 i 3 de partit. Joana Barbany ha fet reaccionar de seguida al seu equip i ens els minuts 6 i 19 ha aconseguit l'empat a 2 gols, resultat amb el que s'ha arribat als primers 30 minuts de partit.

A la represa, Xavier Tizón ha aprofitat un error defensiu de la premsa per anotar el 3 a 2. Amb tot, els periodistes han tornat a demostrar el seu bon joc i Jordi Foix ha fet l'empat a 3 gols. Els periodistes s'han tornat a avançar gràcies a un gol des del punt de penal de Bernat Bella. En aquesta ocasió, l'esport ha estat del tot injust amb els periodistes, que a falta de quatre minuts perquè acabés el partit han vist com Christian Baquero establia l'empat a 4 definitiu. L'enfrontament s'ha hagut de decidir als penals, en els que s'han imposat (3-2) els polítics.

Un detall de classe
Un any més, els polítics han cedit molt 'amistosament' als periodistes les samarretes de color negre per jugar el partit. Tot un detall de classe...

Amb aquesta segona victòria consecutiva davant la premsa, els polítics ja han aconseguit guanyar aquest partit de futbol 7 de Festa Major en cinc ocasions (2005, 2006, 2010, 2011 i 2012), mentre que els periodistes van guanyar les edicions del 2007, 2008 i 2009.

Joana Barbany, protagonista
Joana Barbany
, autora de dos gols pel seu equip, ha explicat que “ens els dos últims anys hem pres la mesura als periodistes” i que els seus dos gols “ens han anat molt bé psicològicament perquè hem remuntat un 0 a 2 en contra”.

Joan Calderon, entrenador dels polítics, ha reconegut la diferència de dues filosofies de joc ben diferents: “Són dos contrastos d'estils. Els polítics tenim un joc molt més directe i pragmàtic i el joc dels periodistes és el joga bonito, però al final els resultats són els que valen”.

Per l'equip dels periodistes, Laura Grau ha dit que “hem tingut la victòria molt a prop” i ha destacat “la presència de les dones en els dos equips. Hem jugat tres periodistes i dos polítiques i, a més, ho hem fet molt bé”.

Resultat injust
Finalment, Joan García, entrenador del conjunt de periodistes, amb Àlex López, ha afirmat que el resultat no és massa just pel joc que s'ha vist al camp. Els periodistes hem posat el joc i les ocasions de gol i en algun moment del partit els polítics han jugat al límit del reglament”.

Ja pots participar al concurs TOT Fotoportada 2012 presentant la teva fotografia de Festa Major