Els StQlímpics s'acomiaden reivindicant igualtat

La primera edició d'aquesta competició per a persones amb discapacitat intel·lectual ha finalitzat aquest dilluns amb la festa de cloenda

Durant una setmana l'esport per a persones amb discapacitat intel·lectual ha estat protagonista en els diferents espais municipals de la ciutat en què s'ha organitzat la primera edició dels StQlímpics. La competició, que ha comptat amb aproximadament 150 participants, té l'objectiu de fomentar i promoure l'esport per a persones amb discapacitat i sensibilitzar la ciutadania.

En l'acte de cloenda d'aquest dilluns els representats de les quatre entitats que hi han participat –ASDI, ATAM, Taller Jeroni de Moragas i residència Sant Medir– han desfilat amb una samarreta conmemorativa i el cartell de cadascuna de les entitats. Posteriorment s'ha fet l'entrega de les medalles als participants i guanyadors de cada disciplina dels StQlímpics.

El moment culminant de l'acte de cloenda ha estat quan un dels participants de la competició ha llegit el "Manifest per la plena ciutadania de les persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament” reclamant més visibilitat del col·lectiu de persones amb discapacitat i un tracte just com a membres de la ciutadania. “Ens impedeixen participar a la societat. Volem un tracte d'igual a igual, i per això reivindiquem el suport de tots”.

Parlen els organitzadors
Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, ha assenyalat que “som una ciutat afortunada. No hi ha gaires ciutats que puguin organitzar uns StQlímpics”. També ha agraït a les empreses patrocinadores, així com als pares i monitors, la seva implicació per a que a la competició hagi estat un èxit.

Ferran Quinto, membre de l'organització i la persona que va proposar la idea dels StQlímpics a la Taula per a persones amb discapacitat, ha explicat que “ha estat una experiència molt engrescadora, ha estat molt maco pels nois. El balanç és molt positiu, això es veu amb el feliços que estan, avui ho acabem de veure, estàven molt contents amb la desfilada i la recollida de medalles”. Quinto, sobre una hipotètica segona edició, ha assenyalat que “ens hem d'asseure per fer balanç i avaluar com hem funcionat a nivell organitzatiu".

L'acte ha finalitzat amb un homenatge a les persones grans dels centres amb motiu de l'Any Europeu de l'Envelliment Actiu i la Solidaritat Intergeneracional, i el flashmob en què han participat tots els esportistes al ritme de la música dels 'Black Eyed Peas'.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem