Èxit, tot i la pluja, del Primer Gran Premi de Marxa de Sant Cugat

El Club Muntanyenc i l'Ajuntament han organitzat el primer premi de marxa a Sant Cugat, on s'han vist alguns dels millors marxadors catalans

Tot i el mal temps, la gran humitat i l'amenaça de pluja constant, la matinal d'avui, diumenge 8 de maig, ha transcorregut amb gran èxit. Al voltant d'un centenar d'atletes, tot i que la previsió de mal temps ha tirat enrere a més d'una de les 108 persones inscrites, s'han reunit al ZEM La Guinardera per a competir al Primer Gran Premi de Marxa Atlètica en Pista Ciutat de Sant Cugat.

Aquesta ha estat la primera edició d'aquest premi, organitzada per la Secció d'Atletisme del Club Muntanyenc juntament amb el suport de l'Ajuntament i de la Federació Catalana d'Atletisme, amb l'objectiu principal de promocionar la marxa a Catalunya.

Des del CMSC estan contents de tenir un gran premi de marxa

"Esperem que hi hagi una gran continuïtat", explica Valentí Massana, entrenador de la Secció d'Atletisme del Club Muntanyenc i organitzador de la prova. "La idea és començar. Aquest és el pas més important. (...) Fer la primera edició i a partir d'aquí anar evolucionant." El cas és que la intenció és acabar convertint el premi en una competició en ruta.


Massana, que de jove fou campió del món d'atletisme, i medallista olímpic als jocs d'Atlanta, l'any 1996, destaca la importància de tenir una prova d'aquesta categoria a Sant Cugat. "Tenint el CAR al costat, i tenint la gran tradició de marxadors que té, Sant Cugat es mereix un gran premi de marxa."

El Centre d'Alt Rendiment Sant Cugat sempre ha destacat pels èxists dels seus atlètes en marxa atlètica.

Una jornada passada per la pluja

Valentí Massana, medallista olímpic i entenador de la Secció d'Atletisme del CMSC FOTO: Haidy Blanch

Durant tot el matí, no ha deixat de caure un constant plugim, que cap al migdia s'ha intensificat. Tot i així, això no ha fet canviar el desenllaç de la jornada. A causa de la pluja, però, no hi ha hagut l'afluència de públic que s'esperava, i els atletes només venien a fer la seva prova i després marxaven.

Tot i així, segons Massana, la temperatura, més aviat freda, és agraïda pels marxadors, ja que permet que es puguin fer millors marques. Massana explica que en un país calorós com és el nostre, a partir de maig i juny ja costa molt fer bones marques.

L'objectiu principal és promocionar la marxa

Les escoles d'atletisme, actualment, estan estructurades de tal forma que els més petits i petites fan de tot. De benjamí a infantil el més usual és entrenar per a fer totes les proves. És a partir de cadet quan comença l'especialització. Massana diu que aquest és un procés natural, ja que al final, tothom acaba dedicant-se a la "prova que més els hi va bé." "Al final acabes fent el què t'agrada," explica Massana. "I què és el què t'agrada? Doncs el què se't dóna bé." Aquesta és una altra de les raons per a les quals dur a terme aquest premi, perquè els més petits tinguin més contacte amb la marxa atlètica.

La competició ha constat de diferents proves de marxa repartides al llarg del matí i per a totes les categories, des de benjamins fins a veterans. La prova de benjamí era de 1000 metres, la d'aleví era de 2000 metres, la d'infantil i cadet de 3000 i les proves reines, de juvenil, júnior, promesa, sènior i veterà, de 5 quilòmetres.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem