Exjugadors i exentrenadors del Club Bàsquet Sant Cugat volen refundar l'entitat

Va ser el primer club (1943-1993) que va néixer a la ciutat

Una quinzena d'exjugadors i exentrenadors del Club Bàsquet Sant Cugat (1943-1993) ha decidit refundar aquesta entitat, el primer club de bàsquet que va néixer a la ciutat. Al setembre, després de les vacances d'estiu, està prevista una reunió on aquest grup de persones que en els últims 3 mesos ha emprès aquesta iniciativa començaran a treballar en diferents comissions -esportiva, econòmica i institucional- per poder engegar motors la temporada 2020-2021, amb equips de base.

Óscar Aranda, un dels líders d'aquest nou projecte esportiu a la ciutat, ha explicat que "de setembre del 2019 a juny del 2020 farem tota la feina bruta necessària per donar-li forma al club. Volem marcar les directrius de què volem ser".

Óscar Aranda: "Els que s'han involucrat en el projecte és gent de bàsquet amb un coneixement que en aquella època el club era un referent"

"El que realment volem és aconseguir allò que vam viure nosaltres en la nostra època al Club Bàsquet Sant Cugat: ser un club de bàsquet molt ambiciós, un club de pedrera que treballa moltíssim. El CB Sant Cugat va ser el primer club de bàsquet que es va fundar a la ciutat, i això té un pes. La gent que s'ha involucrat en aquest projecte i els que ho faran pròximament és gent de bàsquet amb un coneixement del bàsquet que en aquella època el club era un referent", ha concretat Aranda, que en les últimes temporades ha entrenat el Qbasket Sant Cugat (1 any) i la UE Sant Cugat (2 anys). També ha detallat que "disposem de persones qualificades que ja estan treballant per aconseguir recursos econòmics".

Club Bàsquet Sant Cugat exposició

Inauguració de l'exposició del Club Bàsquet Sant Cugat, el 8 de juliol del 2017. FOTO: Lali Puig

Ja s'han entrevistat amb l'Ajuntament

Alguns d'aquesta quinzena d'exjugadors i extècnics del Club Bàsquet Sant Cugat -que Aranda ha preferit no fer públic els seus noms i cognoms- ja s'han entrevistat amb tècnics de l'àrea d'Esports de l'Ajuntament. Per a Aranda, "una vegada que el club ja estigui constituït formalment, el CB Sant Cugat ha de tenir el mateix tracte que els altres clubs de bàsquet de la ciutat".

Diferències amb la resta de clubs de bàsquet de Sant Cugat

Segons Óscar Aranda, el CB Sant Cugat serà un club diferent els altres tres que hi ha a Sant Cugat, la Unió Esportiva Sant Cugat, el Qbasket Sant Cugat i l'Europa Sports Center. "El què ens diferencia és el nivell de coneixement que tenim en tots els àmbits del bàsquet, que és molt més alt. Esportivament, podem aportar molta més qualitat que el que s'està treballant ara mateix", ha assegurat aquest exjugador i exentrenador del CB Sant Cugat.

Óscar Aranda: "L'OMET és un hàndicap i volem buscar una situació amb l'Ajuntament. No es fa un treball potent des de baix"

Aranda també ha afirmat que l'Oficina Municipal d'Esports per a Tothom (OMET) "és un hàndicap i volem buscar una situació amb l'Ajuntament, a veure com ho podem salvar. No es fa un treball potent des de baix i, als 12 anys, quan arriben a un club, no tenen el nivell que haurien de tenir".

Record i homenatge al CB Sant Cugat

El 8 de juliol del 2017, Jose Luís Lolo i Miquel Martínez, excomponents del CB Sant Cugat, van organitzar una jornada festiva amb l'objectiu de recordar els 50 anys d'història d'aquesta entitat esportiva, amb una exposició retrospectiva, un partit de bàsquet de veterans entre exjugadors del CB Sant Cugat i el segon equip de veterans del FC Barcelona i un sopar. El primer equip d'aquesta entitat va arribar a jugar a 2a Nacional, llavors la categoria de bronze del bàsquet espanyol. La primera vegada que hi va jugar va ser la temporada 1982-1983.

Més info: La ciutat ret homenatge al primer club de bàsquet local, el Club Bàsquet Sant Cugat

 
Comentaris

Destaquem